Pressad potatis med kycklingfileer & pepparsås

Jag sitter på flygplatsen och väntar in mitt flyg hem.
Har haft bra & givande möten, och kan snart berätta lite spännande nyheter för er.

Men nu börjar vi med ett tips på en lättlagad middag.
Här är en smidig och GOD sådan

IMG_5874

Potatisen pressade jag för att få den lite festligare,
kycklingen stekte jag bara rätt uppochner med lite salt & peppar.

Såsen gjorde jag så här:
1 gul lök
1 msk smör
1 – 1/2 msk stött rose peppar
1 dl stek sky / eller 2 msk koncentrerad fond + vatten
4 dl grädde
1/2 msk kinesisk soja
salt och peppar
Önskar man såsen lite tjockare, så red av med lite maizena

Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, fräs den hackade löken mjuk, men inte bränd.
Blanda ner fond, soja, vatten, grädde och roespeppar. Låt sjuda i tio minuter.
Sila såsen, innan du häller upp den i en såsbringare.

Serveras med pressad potatis och stekt kyckling.

2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *