Picklad rödlök

Att göra egen picklad rödlök är busenkel.
Och så himla gott både till tacos, grillade hamburgare eller pulled pork.


Det här behöver du
2 stora rödlökar
3 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
1 dl ättikssprit 12 %

Gör så här:
Skär rödlöken tunt,
Mät upp vatten, socker & ättika i en kastrull och låt sjuda upp.
När den svalnat så häll över löken. Och förvara i en burk med lock.
Allra godast efter en dag eller två då den blivit mjuk och alla smakerna trängt in.

4

6 responses to “Picklad rödlök

  1. Annelie skriver:

    Picklad rödlök är jättegott, men jag har aldrig testat att göra egen! Hur länge står den sig i kylskåp?

  2. Elin skriver:

    Jag undrar också hur länge den klarar sig i kylen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      5-7 dagar iallafall 🙂

  3. Cassandra skriver:

    Kan man göra detta utan socker på något sätt? 🙂

  4. Lena skriver:

    Picklade grönsaker håller sig i flera veckor i en tät burk och i kylskåpet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *