Picklad rödlök

Att göra egen picklad rödlök är busenkel.
Och så himla gott både till tacos, grillade hamburgare eller pulled pork.


Det här behöver du
2 stora rödlökar
3 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
1 dl ättikssprit 12 %

Gör så här:
Skär rödlöken tunt,
Mät upp vatten, socker & ättika i en kastrull och låt sjuda upp.
När den svalnat så häll över löken. Och förvara i en burk med lock.
Allra godast efter en dag eller två då den blivit mjuk och alla smakerna trängt in.

1
Prenumerera
Notis om
7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annelie
4 år sedan

Picklad rödlök är jättegott, men jag har aldrig testat att göra egen! Hur länge står den sig i kylskåp?

Elin
4 år sedan

Jag undrar också hur länge den klarar sig i kylen?

jennysmatblogg
Reply to  Elin
4 år sedan

5-7 dagar iallafall 🙂

Micke
Reply to  Elin
6 månader sedan

Det brukar inte vara några problem eftersom den tar snabbt slut men jag har glömt den nån gång så jag vet att den håller minst 2 månader 🙂

Cassandra
4 år sedan

Kan man göra detta utan socker på något sätt? 🙂

4 år sedan

[…] *Twistat recept från Jennys matblogg.  […]

Lena
3 år sedan

Picklade grönsaker håller sig i flera veckor i en tät burk och i kylskåpet

Nästa inlägg

Kycklingtacos med extra allt

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x