Picklad rödlök

Att göra egen picklad rödlök är busenkel.
Och så himla gott både till tacos, grillade hamburgare eller pulled pork.


Det här behöver du
2 stora rödlökar
3 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
1 dl ättikssprit 12 %

Gör så här:
Skär rödlöken tunt,
Mät upp vatten, socker & ättika i en kastrull och låt sjuda upp.
När den svalnat så häll över löken. Och förvara i en burk med lock.
Allra godast efter en dag eller två då den blivit mjuk och alla smakerna trängt in.

1
Prenumerera
Notis om
7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annelie
3 år sedan

Picklad rödlök är jättegott, men jag har aldrig testat att göra egen! Hur länge står den sig i kylskåp?

Elin
3 år sedan

Jag undrar också hur länge den klarar sig i kylen?

jennysmatblogg
Reply to  Elin
3 år sedan

5-7 dagar iallafall 🙂

Micke
Reply to  Elin
11 dagar sedan

Det brukar inte vara några problem eftersom den tar snabbt slut men jag har glömt den nån gång så jag vet att den håller minst 2 månader 🙂

Cassandra
3 år sedan

Kan man göra detta utan socker på något sätt? 🙂

3 år sedan

[…] *Twistat recept från Jennys matblogg.  […]

Lena
2 år sedan

Picklade grönsaker håller sig i flera veckor i en tät burk och i kylskåpet

Nästa inlägg

Kycklingtacos med extra allt

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x