Saftiga burgare med tryffelmajonäs Recept

Grymma hamburgare som du kan antingen kan grilla eller steka på spisen.

IMG_5213

Till 5 stora hamburgare
1 kilo nötfärs
2 msk oxfond
1 ägg
salt & peppar

Tryffelmajonäs: 
2 äggulor
4 dl matolja/solrosolja / rapsolja
1 msk dijonsenap
1 kryddmått salt
några skvättar vit tryffelolja

Gör din tryffelmajonäs så här :
Ta fram äggen och oljan så att de hinner bli rumstempurerade, ( eller ska de vara kalla bägge två )
för har de inte samma temperatur så finns det en risk att majonäsen skär sig.
Lägg äggulorna i en skål och , häll över senap , salt och peppar och vispa det fluffigt.
Tillsätt sedan sakta, till en början droppvis oljan. Men när du ser att oljan och ägget binder samman och
blir tjockare så kan du hälla i mer åt gången, viktigt att vispa hela tiden med elvispen.
När all olja är i så är den färdig. Smaka av med några skvättar tryffelolja.

Gör så här:
Rör ihop & blanda väl. Forma till burgare och stek dem klara.
Lägg på cheddarost så att den får smälta.
Mums

IMG_5221

1

2 responses to “Saftiga burgare med tryffelmajonäs Recept

  1. Frida skriver:

    Hur mycket majonnäs blir det på detta recept?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *