Kolapannacotta med nutellabotten


Härlig efterrätt! 


IMG_9349

Kondenserad mjölk är det i denna pannacottan – det är alltså den som gör kolasmaken. Finns att köpa i alla matbutiker, står bland bakprodukterna eller bland de internationella varorna.

Det här behöver du till 8- 10 stycken portioner: 
1 dl rumsvarm nutella
1 burk med kondenserad mjölk sötad (cirka 400 gram)
5 dl vispgrädde
3 st gelatinblad
2 nypor flingsalt.

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
Värm upp grädde & kondenserad mjölk tillsammans i en kastrull – den ska inte koka men bli het. Krama ut gelatinbladen och vänd ner i grädd/mjölken rör ner den så att den blandas väl och löses upp. Ställ av från plattan, rör ner saltet och ta fram de små glasen/ burkarna du ska fylla efterrätten med. Nutellan kan bli hård i kylskåpet, så värm den eventuellt för att bli lättare att jobba med. Fyll glasen med en msk eller par av nutellan, höll försiktigt ner pannacottan i glasen och ställ kallt i fyra timmar.

Servera genast

2

4 responses to “Kolapannacotta med nutellabotten

  1. Felicia skriver:

    Var det kondenserad mjölk du menade eller ska det vara karamelliserad? Testade med kondenserad och det blev inte som på bilderna:)

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det ska vara den ” sötad kondenserad mjölk”

  2. Ann-Sofie skriver:

    Låter så gott! Frågan är om man kan hoppa över gelatinbladen? Kan det funka?

  3. O.H. skriver:

    Kan man göra dessa dagen innan dem ska ätas?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *