Påskbak

Hej raringar, 

Ooops så stressigt det blev här. Tyckte att jag hade gott om tid efter att barnen gått till skolan. Men tiden försvann snabbare än blixten. Nu sitter vi iallafall i bilen, med förhoppningsvis har vi fått med det viktigaste i resväskorna.  Jag tänkte passa på att jobba i några timmar nu medan Jonathan kör. Vi flyger från Köpenhamn, känns smidigare för oss än att bila upp till stockholm. Jag kommer uppdatera från resan, och så har jag i vanlig ordning massor med tidsinställda recept på mat- & bakverk.

IMG_9462
Tipselitips på sött att baka till påsk.

Så här gör jag med chokladbollssmet: 
150 gram smör
5 dl havregryn
2 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe ( eller vatten )
2 msk kakao
3 msk oboy
35 gram smält choklad

Topping : kokos eller strössel

Gör så här: 
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i 1 timme innan du arbetar med smeten.
Sedan formar du valfria chokladdjur och doppar i strössel.

0
Prenumerera
Notis om
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Petra
3 år sedan

Så otroligt söta små igelkottar? Vad använder du till ögon? Tack för en mycket kul blogg! Köpte din bok till mig själv i present nyligen, Många plus för den!??????

jennysmatblogg
Reply to  Petra
3 år sedan

Det var barq strössel, som jag målade en prick på med ätbar färg.

Josefin
3 år sedan

Vilka söta! De ska jag göra till barnen. Men, vad har du till ögonen? // Josefin

Nästa inlägg

Lax i ugn med färskost

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x