Krispig och seg blåbärspaj

Tjingeling,

Gjorde en frystömning igår & längst in i frysen hittade jag en påse blåbär som jag plockade i höstas.
Så av dem slängde jag ihop en blåbärspaj till fikat. En favorit i repris.

IMG_5811

Denna är så smidig, den måste ni prova. Ni kan använda vilka bär eller frukter som helst.

Det här behöver du: 
Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
socker ( hur mkt beror på hur sura bären är)

Knäckiga toppingen:
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smörblandningen och rör om väl. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl och strö över socker. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Severa med glass eller vaniljsås.

IMG_5815

0
Prenumerera
Notis om
12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4 år sedan

Hej !!!
Till vilken flyg plats i polen från Växjö åkte ni, vi satt precis å kollade in var årets påsk resa ta vägen och blev lite sugna på Polen
//Fia

jennysmatblogg
Reply to  Ann Sofie weiholt
4 år sedan

Vi åkte från växjö till gdansk.
Trevlig resa.

4 år sedan

Så gott det ser ut! älskar verkligen vaniljsås till just blåbärspaj också ^^
kram
Emma

Main
4 år sedan

Snälla snabbt svar!!
Kan man baka detta med vetemjöl special??

jennysmatblogg
Reply to  Main
4 år sedan

absolut.

Main
Reply to  jennysmatblogg
4 år sedan

Tack snälla! Blev så sugen ?

Anne
4 år sedan

Blåbärspaj är en favorit. Får nog bli en omgång till helgen. 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Anne
4 år sedan

🙂

4 år sedan

Åh så himla gott :D. Älskar blåbärspaj. I sommar ska jag bege mig ut och plocka igen 🙂

Elin
4 år sedan

Jag har gjort den här och visst är den jättegod, men särskilt smulig blir den inte. Det är för stor proportion smör gentemot de torra ingredienserna, det blir bara en enda stor massa som flyter ut över bären. Jag brukar öka på mjölet och havregrynen ganska mycket – då brukar det bli bättre.

jennysmatblogg
Reply to  Elin
4 år sedan

Denna ska inte vara smulig 🙂 Den ska vara seg eller knäckig.

Kram kram

Elin
4 år sedan

PS. Det står inte att just denna paj ska vara en smulpaj men det gör det i ett annat av Jennys recept som är exakt likadant som detta. DS.

Nästa inlägg

Packning pågår

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x