Tjingeling,
Gjorde en frystömning igår & längst in i frysen hittade jag en påse blåbär som jag plockade i höstas.
Så av dem slängde jag ihop en blåbärspaj till fikat. En favorit i repris.
Denna är så smidig, den måste ni prova. Ni kan använda vilka bär eller frukter som helst.
Det här behöver du:
Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
socker ( hur mkt beror på hur sura bären är)
Knäckiga toppingen:
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smörblandningen och rör om väl. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl och strö över socker. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.
Severa med glass eller vaniljsås.
Hej !!!
Till vilken flyg plats i polen från Växjö åkte ni, vi satt precis å kollade in var årets påsk resa ta vägen och blev lite sugna på Polen
//Fia
Vi åkte från växjö till gdansk.
Trevlig resa.
Så gott det ser ut! älskar verkligen vaniljsås till just blåbärspaj också ^^
kram
Emma
Snälla snabbt svar!!
Kan man baka detta med vetemjöl special??
absolut.
Tack snälla! Blev så sugen ?
Blåbärspaj är en favorit. Får nog bli en omgång till helgen. 🙂
🙂
Åh så himla gott :D. Älskar blåbärspaj. I sommar ska jag bege mig ut och plocka igen 🙂
Jag har gjort den här och visst är den jättegod, men särskilt smulig blir den inte. Det är för stor proportion smör gentemot de torra ingredienserna, det blir bara en enda stor massa som flyter ut över bären. Jag brukar öka på mjölet och havregrynen ganska mycket – då brukar det bli bättre.
Denna ska inte vara smulig 🙂 Den ska vara seg eller knäckig.
Kram kram
PS. Det står inte att just denna paj ska vara en smulpaj men det gör det i ett annat av Jennys recept som är exakt likadant som detta. DS.