Sous Vide med Electrolux

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED ELECTROLUX

 

Jag har ju varit och provlagat mat på ”Swedish Taste” i Stockholm. ”Swedish Taste” är en fantastisk matstudio uppbyggd av Electrolux, och som drivs av stjärnkocken Magnus Lindström. Först fick vi en genomgång av köket och de olika produkterna, innan det var dags att prova. Jag lagade lax med en krämig couscous-sallad, fisken tillagade jag såklart i den omtalade sous-vide-ugnen. Åh, vad jag vill ha en egen hemma! Ja, när det är dags att byta kök så står denna högst upp på önskelistan. Ni som lagat mat på detta sätt vet precis varför.

En eller ett par fina laxbitar, massa dill, lite citron + flingsalt.
J-11-Sousvide
In med allt gott i påsen, vacuumförpackas, och skjuts ska detta in i ugnen.
J-12-Sousvide (1)

I lådan under ugnen vakuumförpackas fisken. Man lägger in den på detta sätt. 
Stänger luckan och på några sekunder är det klart.

J-02-sousvide

När vakuumet är klart så ställer man grader, man tillagar på låga grader.
Och genom vakuumet så tillagas hela biten samtidigt. För att läsa mer klicka HÄR

J-01-SousvideSå fisken, köttet eller kycklingen blir alltid perfekt. En tumregel är att minimera tillagningstid, temperatur och vätskemängd, för där kommer ånga in i bilden.

 

Denna sousVide-funktionen är en välkänd hemlighet bland världens alla duktiga kockar. Och detta beror på att man alltid får maten perfekt. Kött, fisk, kyckling blir saftigare när den tillagas så här i ånga, på låg temperatur vakuumförpackat. (självklart giftfria påsar) Och för att inte tala om vilken skillnad det blir på grönsakerna, när man ångar dem.

J-14-Sousvide

 Att laga mat med ånga bevarar näringsämnen. Alla vitaminer & mineraler i grönsakerna stannar kvar under tillagningen, och färgen blir fantastisk. Nu ser man verkligen ville stor skillnad det är på att koka broccoli ( eller någon annan grönsak) i gryta eller ånga den på detta sätt. Helt underbara färger, och de smakar ju mer.

Summa summarum om denna genialiska uppfinning:
* Fisken blir perfekt tillagad tack var den jämna tillagningstemperaturen.
* Maten behåller sina näringsämnen, och den smakar mer och bättre.
* Grönsakerna behåller sin vackra färg.

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Carro
7 år sedan

Halleluleja!
Denna har vi?? bästa ugnen som finns.
Går inte jämföra med andra ugnar eller de såkallade stavarna man kan köpa.
Denna sous videugnen gör mig till en mästerkock.
Rekommenderas verkligen ❤️❤️❤️

Carro
7 år sedan

Och tack rara Jenny för en mysig och varm blogg

Pa
7 år sedan

Såja inte överdiva

Nästa inlägg

Vegetarisk pasta

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x