Recept på After Eight Kladdkaka

Mintig kladdkaka

IMG_8916

Det här behöver du för att baka denna kladdis: 
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
10- 15 after eight-bitar
Topping: 
300 gram mjölkchoklad
3/4 dl vispgrädde
after eight-bitar till dekorering
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, tryck ner 10- 15 after eight-bitar och ställ in i mitten på ugnen i cirka 20- 25 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig efter ett 3-4 timmar sen i kylen).
Innan du ställer in den i kylen så gör du tryffeltoppingen, genom att mäta upp grädden i en kastrull och bryta ner chokladen. Låt smälta under omrörning och rör chokladen blank. Häll tryffeltoppingen över kladdkakan och ställ svalt i kylskåp. När toppingen svalnat något så trycker du ner after eighten i ett snyggt mönster över kakan.
Serveras med lättvispad grädde
1

5 responses to “Recept på After Eight Kladdkaka

 1. emblas.se skriver:

  Detta ser ju farligt gott ut! After-Eight går ner vid alla tillfällen! <3
  kram
  Emma

 2. Åh gud så gott :D. Den här ska jag nog baka i påsk helt klart 😀

 3. Gizze skriver:

  Hej!
  Till hur många personen räcker kakan?

  1. jennysmatblogg skriver:

   Beror på hur mkt man äter ? men 8-10 styck tycker jag.

 4. SilviaStockholm skriver:

  Den var så gott. Jag har gjort topping lite annarlunda – jag har smält 200 g (både choklad och After Eight choklad) i 3 dl vispgrädde på låg värme, får ej kokas. Sedan väntar man tills den bli lite sval och lägger man den i kylen över natt. Vispa efteråt och bred på tårta! För den som gillar mer krämigare smak. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *