Broccolipaj med ädelost

Här kommer lunch- eller middagstipset.

Häromdagen lagade jag en så grymt god paj med broccoli och ädelost.
Ett vegetariskt alternativ, och jag tycker inte att man saknar någonting i denna pajen. Mumsigt värre.
Jag vet att det finns olika benämningar på vegetariskt, fast jag kan inte alla olika förkortningar. Så just jag kallar allt vegetariskt när det inte är kött, kyckling eller fisk.  Veganskt när det inte är några ingredienser från djurriket.  Sån e ja.

IMG_5437 (1)

Det här behöver du till en större pajform :
150 gram smör
3 1/2 dl dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllning : 
500 gram fina broccolibuketter
140 gram ädelost
4 ägg
4 dl grädde
2 dl riven ost

Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader.
Tärna smöret i en skål och mät upp övriga ingredienser – arbeta ihop till en deg och ställ svalt i 20 minuter.
Tryck sedan ut i en form, picka med gaffel och förgrädda i 10 minuter. Använder du fryst broccoli behöver de inte förkokas. Har du färska buketter så tycker jag du ska förkoka i 3-5 minuter. Fyll sedan pajformen med broccolibuketterna, tärna ner ädelosten och vispa ihop rädde & ägg- salta och peppra lite ( men tänk på att mögelosten är salt i sig ) Riv över ost och grädda i cirka  20-30 minuter. Eller tills pajen är genomgräddad
Servera genast med en god sallad.

1

One response to “Broccolipaj med ädelost

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *