Polen Gdansk

Hej hej,

Oj oj, vad denna dagen gick fort nu när vi förlorade en timme. Fast så himla härligt med sommartid och ljusare kvällar. Så värt det. I julas fick Thelma en spaweekend av mig, och flygresan till Polen har varit bokad sedan länge. Dock var det först idag som vi bestämde oss för vilket hotell vi ska bo på. Det blir en mamma/dotter-helg med god mat, spa (såklart) & shopping.
Som vi ser fram emot detta, jag har alltid tyckt att egentid är viktigt. Att hinna hitta på saker med en och en av barnen. Sen behöver det inte alltid vara en resa, utan bara en fika på stan eller en promenad i solen. Kvalitetstid.

 

Destination för vår spaweekend är Gdansk, och för mig är det första gången i Polen.

Så nu tar jag gärna emot era bästa tips på trevliga fik & restauranger. Även lite sevärdheter & bra shopping.
Tipsa mig gärna om vad jag inte får missa, och även vad som inte är värt besöket.

gg101

Här ska vi alltså bo en weekend, cirka 8 km utanför stan.
Googlat att taxi inte är speciellt dyrt- så det får bli lite taxiåkande.
Jag är inte jättepepp på att köra bil utomlands, är faktiskt lite feg där.

gg20gg

gg30

gg90

gg100
Alla rum ser jättefina ut på bilderna, hoppas att de överensstämmer med verkligheten.
Frukosten ser bra ut och de utlovar bra wifi- jag vill ju kunna uppdatera massa hit till bloggen, facebook & instagram.
Viktigt eller hur? 🙂 gg50
Samtliga bilder är lånade från hotellets bokningssajt.

0
Prenumerera
Notis om

25 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6 år sedan

Har aldrig varit där själv, men fått höra så himla mycket fint om Polen. Skulle gärna besöka det landet 🙂

jennysmatblogg

Ja det ska bli jättekul och alltid roligt att besöka spa 🙂

Linnea
6 år sedan

Jag och min sambo var där i somras. Jättemysigt och fint! Rekomenderar starkt restaurang Prologue. Oooooerhört god mat och mysig miljö. Tycker också att ni skall ta en tur till Sopot om ni har möjlighet och vädret är fint. Var förvånandsvärt många bra matställen, goda drinkar och en allmänt trevlig och härlig stad!

Annika Nilsson
6 år sedan

Åker ofta till Polen ,bor utanför Tingsryd nära o bra till färjorna i Karlskrona.Rekommenderar Riviera galleria i Gdynia 250 affärer under ett tak ,billig shopping och mycket god mat.Har även varit på mycket spa där halva priset mot hemma o jätteduktiga.Ha en trevlig weekend.mvh Annika som älskar Polen.

jennysmatblogg
Reply to  Annika Nilsson
6 år sedan

Jag har lite svårt för färjor ?
Vi flyger från Växjö 🙂 tar en timma bara. Och kostar inte många kronor… tack för tips på shopping
Kram

Johanna
6 år sedan

Åk till St Marys Church inne i centrala Gdansk. Där kan man gå upp ca 400 (tror jag det var) trappsteg upp i kyrktornet, och får en fantastisk utsikt över staden!!

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
6 år sedan

Det låter som ett måste ? antecknar :))

6 år sedan

Jättebillig shopping!! God mat och fint överlag. Men håll i kort och plånböcker, speciellt i folkmassor. Sprid riskerna, dvs ha olika kort på olika ställen och som vanligt inte hela reskassan på ett kort. Vi blev rånade, vilket man kan bli överallt jag vet. Men vi har bara blivit det där.

jennysmatblogg
Reply to  Nenne
6 år sedan

Å vad otäckt. Men visst är det så, rånad kan man bli överallt.
Jag är alltid superförsiktig, och har än så länge klarat mig från att ha blivit rånad.
Dock blev mitt kontokort kopierat för en himla massa år sedan. Så jag är alltid supernoga med korten, och har ett par med mig ifall olyckan skulle vara framme.

Bodil
6 år sedan

Jag kan rekommendera Sopot i Polen. Var där i februari och hade en underbar vistelse där.

Michaela L.
6 år sedan

Det är väldigt smidigt att åka med Über från flygplats till hotell samt från Gdansk till Sopot. För om man är i Gdansk är det mysigt att ta en halvdag/heldag till Sopot. Mysig stad med långa stränder och bra restauranger. Vi åt lunch på en restaurang som heter Mocian Morski och var väldigt nöjda. Instämmer med en tidigare kommentar om att Prologue är en bra restaurang för middag. Annars bara gå runt i stan längs med kanalen, supermysigt.
Hoppas att ni får en trevlig resa! 🙂

Sadsuzy
6 år sedan

Var där i slutet av februari med två väninnor. BILLIG shopping på Fashion House ca 10 minuter med taxi utanför Gdansk, taxin kostade en hundralapp. Thai massage på Thao thai kan rekommenderas, billigt och effektivt. Var även på Galeria Baltycka som är ett rejält shopping mall. Restauranger jag rekommenderar extra (vi fick bara god mat överallt) är Ritz(vinnaren av Polens mästerkocks restaurang) och Fellini. Trevlig resa!

Elisabet Johnsson
6 år sedan

Vi var i Polen en sommar för ett par år sedan. Allt är billigt, även taxi. Det går tåg som är smidigt att ta mellan Gdansk och Sopot och Sopot är verkligen värt ett besök! Fin strand med en lång pir man kan gå ut på. Missa inte att äta deras våfflor ”gofry” heter de. Missa inte heller mjukglassarna som är ett par decimeter höga! Trevlig resa!

Emma
6 år sedan

Var där i somras fast i Sopot. Rekommenderar det verkligen, så mysigt. Fast mindre kul om vädret inte är bra.

Sara
6 år sedan

Hej!
Handla på Galeria Baltycka ,bra och billig shopping.
Ni måste besöka sopot och ta en promenad på molo som är baltics längsta brygga.
Finns restAurang längst ute på bryggan kanske ta en fika ,lunch eller frukost där 🙂
Ni måste smaka polska Peroger samt Paczki som är Polska munkar.
Finns en jätte fin Zoo i Gdansk Oliva!
Aquapark i sopot som Naomi skulle älska .
Vill ni se Europas största slott åk till Malbork som är ungefär 50 min resa med tåg ,mycket vacker stad!!!

Sara
6 år sedan

Åk uber istället för taxi mycket billigare!

Hanna
6 år sedan

Mito Sushi (stans bästa sushi, lite dyrare, men fortfarande billigt jämfört med Sverige), La Pamps (grymt kött), Gdansk Bowke (bra polsk mat), Goldwasser (polskt), Pod Losociem (polskt med grym mat), Fellini (kanonbra italiensk restaurang), eller Mon balsac (lite dyrare, men ett av stans mysigaste ställen), är alla toppenrestauranger att gå till kvällstid. Sen finns Café Retro (smoothies, granola, surdegsmackor), Piwna 47 (brunch, men super på kvällen med), eller Duga 23 för frukost/brunch/lunch.

Vad gäller transport så är Uber väldigt billigt, men vill man inte åka det finns Komfort taxi +485819621(dom pratar engelska).

Trevlig resa! 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Hanna
6 år sedan

Tack snälla.
Kopierar alla tips rätt av 🙂

Karin
6 år sedan

Jag gillar retro cafe – mysig ”hemma hos” miljö och bra fika!

6 år sedan

Ser att många redan tipsat om Prologue, och det gör jag med, fantastisk mat!!! Lite dyrare men ändå bra prsier om man jämför med här hemma, sen åt vi på en liten mexikansk restaurang som jag dessvärre inte minns namnet på, men den hittar ni säkert när ni promenerar runt, så stort är det inte. Hoppas ni får en mysig helg, kram

Petra
6 år sedan

Ta bussen till Sopot, tar ca 20 min. Mysigt och jätte fin strand. Bästa sushin på Restauran Avocado som ligger på torget ner mot piren.

Susanne
6 år sedan

Vilket mysigt hotell, vad heter det?

jennysmatblogg
Reply to  Susanne
6 år sedan

Dwor Oliwski.

Fisk
5 år sedan

I begynnelsen var jeg imot å reise til Polen, og det viste seg at det var urettferdig å tenke sånn. Jeg og min kone er fornøyd at vi bor i Gdańsk, fordi dette er en av de vakreste byene i Europa. Nå lurer vi også på om vi skal kjøpe en annen leilighet i Jurata, fordi vi så det nye tilbudet av Dekpol, og Verano Residence ser ut som veldig lovende.

Dario
5 år sedan

Dekpol har flotte leiligheter på Helhalvøya. Luksuriøse, fullt utstyrte og i en meget flott beliggenhet fordi rett ved sjøen og i første kystlinje. Snart skal vi se dem selv, og jeg kan ikke vente.

Nästa inlägg

Veckomatsedel

25
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x