Köttbullar rullade i ströbröd

Gomorron,

Från ett soligt med blåsigt växjö. Idag ska jag laga flera olika rätter här i mitt kök. Håll utkik efter de recepten.
Sen kan det kan väl inte bara vara jag som tycker köttbullar är bland de godaste som finns.  Gärna tillsammans med potatismos och brunsås också. Sist provade jag en ny variant som jag rullade i ströbröd.
Blev mycket gott!

IMG_0278
Det här behöver du
smör att steka i
1 kilo köttfärs
2- 3 msk oxfond
salt & peppar
ströbröd

Gör så här: 
Rör ihop köttfärs, fond & salt & peppar.
Rulla till lagom stora köttbullar, rulla dem i ströbröd.
Stek dem sedan klara och till gyllene bruna i smör.

Serveras genast med antingen stuvade makaroner
eller potatismos + brunsås

IMG_0253

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

Få saker som slår riktiga hemgjorda köttbullar! <3 möjligtvis lapskojs! ^^
kram
Emma

7 år sedan

Husmanskost när den är som bäst!

7 år sedan

Jag älskar köttbullar och jag älskar husmanskost! Kul att du testar nya grejer 🙂
Kram <3

Jessica
7 år sedan

Annorlunda och rulla de i ströbröd, det ska jag testa nästa gång, vilket lär bli snart då det är en stor favorit här hemma med! Nyfiken få vilken oxfond du använder? De jag har sett är med rödvin i.. kram

7 år sedan

Jag älskar hemmagjorda köttbullar men mina faller alltid ihop. Begriper verkligen inte vad jag gör för fel :/

ARNE

Blanda 1 msk ströbröd i lite mjölk/100 g blandfärs och låt svälla. Uteslut pressad kokt potatis om du använder det. Späd sedan med ytterligare mjölk till lagom konsistens. Mjölk gör färs fastare, Ägg gör färsen porösare och kan uteslutas.

Nästa inlägg

Godissnittar

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x