Moussecheesecake med mjölkchoklad & center

En riktigt krämig chokladmoussetårta.
Kanske något att bjussa gästerna på denna till helgen ….
Omnomnom

img_4729-1

Botten:
200 gram cookies ( te.x Maryland )
80 gram smält smör

Mousse:
3 gelatinblad
400 gram mjölkchoklad
250 gram mascarpone
500 gram philadelphiaost
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk vatten
1 rulle center

Topping: 
färska hallon
1 rulle center

Gör så här:
Mixa kakorna till smulor och rör ihop med det smälta smöret.
Pressa ut blandningen i en rund springform med avtagbara kanter. ( cirka 22-24 cm) Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad ( den ska inte bli för varm )
Vispa ihop mascarpone& färskostmed en elvisp i en bunke. Vispa grädden tills den är ordentligt fast och bildar stadiga toppar. Vänd ner grädden tillsammans med chokladen i mascarponeblaningen, vänd försiktigt med en slickepott tills allt är väl blandat.
Krama ur gelantinbladen och värm dem tillsammans med 2 msk vatten i en kastrull, de ska precis bara smälta. Rör ner detta i smeten, och rör kraftigt så att allt blandar sig väl. Grovhacka ner centern och blanda om fördela sedan ut jämt över kakbotten.
Låt stå och svalna i kylskåpet i minst 5 timmar, men gärna över natten.

Toppa med center och hallon.

1

21 responses to “Moussecheesecake med mjölkchoklad & center

  1. Ser ju så god ut. Vilken dröm!

  2. Anna skriver:

    Wow!
    Ska de vara cookies m chokladbitar i?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vilka du gillar bäst :))

  3. Sandra skriver:

    Går det att byta ut gelatinblad mot gelatinpulver??

    1. jennysmatblogg skriver:

      Läs på gelantinpulvrets förpackning. Men det ska funka fint.

  4. ida skriver:

    Vad är mascarpone riktigt? Undrar om vi har någå sånt i Finland… finns det något det påminner om? 😀

    1. jennysmatblogg skriver:

      Om du inte hittar det så går det byta ut mot fäskost. ( Philadelphia )

  5. Ulrika skriver:

    Rör kraftigt ner gelatinet, med elvisp el vända runt med slickepott?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag hade slickepotten.

  6. Elisabeth Sundberg skriver:

    Det ser jättegott ut!
    Tror du att den går att frysa in i portionsbitar?

  7. Lisa skriver:

    Herregud. Ser ut som en dröm. ??

  8. Sanna skriver:

    Hej Jenny!
    Går det att göra denna glutenfri?

    Mvh

    1. Lovisa skriver:

      Se till att kakorna till mixar är glutenfria. Svårare än så borde det inte vara.

  9. Josefin skriver:

    Går den att frysa in??

  10. Erika skriver:

    Vad gick fel när det skar sig när gelatinbladen vispades ner? Var smeten för kall mot gelatinlösningen?

  11. Melinda skriver:

    Hej! På bilden ser det ut som att du lyckats få bort kakan från springformens botten, om det är så, hur har du lyckats ? ? Med vänliga hälsningar Melinda

    1. jennysmatblogg skriver:

      Lägg bakplåtspapper i springformen 🙂 Eller plastfolie.

  12. Emelie skriver:

    Ungefär hur många portioner räcker denna till?

  13. Magdalena skriver:

    Kan man göra ett vegetariskt alternativ? Dvs ersätta gelatinblad med något annat? Om ja, i så fall vad?

  14. Emmelie skriver:

    Går denna att förvereda klart typ 5 dagar innan? Typ frysa ner? Ska opereras innan födelsedagen så tänkte förbereda 🙂

  15. Therese skriver:

    Kan man göra denna fast med vit choklad 😍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *