Pizzasallad med dill

Hej där, 
Här kommer jag med ett litet tips på god råkost. Om man vill variera sig lite från den vanliga salladen med tomat, gurka & isbergssallad.  En fräsch pizzasallad är något vi nästan alltid har hemma i kylskåpet. Den håller sig fräsch & god i minst 5-6 dagar. Sist hackade jag ner ett rejält dillknippe. Mycket gott.

IMG_7007

Godaste pizzasalladen : 
1 litet huvud med vitkål
1 kastrull med kokhett vatten
3 korkar med ättika ( te.x perstorp)
1 dl rapsolja
1 1/2 tsk med salt
grovmalen svartpeppar
1 kruka finhackad dill

Gör så här:
Hyvla kålen med en osthyvel eller i en matberedare. Lägg i ett durkslag och häll över det kokande vattnet över den strimlade kålen. Skölj sedan med iskallt vatten tills kålen svalnat. Låt rinna av medan du blandar ihop ättika, rapsolja salt & svartpeppar.
Häll ner och vänd om både vitkål & ättikssåsen blanda väl. Klipp ner dillen och smaka ev av med mera ättika eller kryddor.

Klarar sig fint i 5- 6 dagar i kylskåp.

0
Prenumerera
Notis om
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pian
4 år sedan

Ser smakligt ut..

4 år sedan

Detta ska jag testa för vi brukar göra pizzasallad men inte så här 😉
http://www.lotte4.blogspot.se

susanna
4 år sedan

Hej.
Har en sambo som inte gillar ättika. Har du något tips vad man kan ersätta ättikan med.

Nästa inlägg

Veckomatsedel

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x