Skogspanna med lax

Gomorron.

I dag är jag på jobbutbildning mina vänner,
så här kommer ett tidsinställt inlägg på en riktigt smarrig laxrätt! .

jag tycker att lingon höjer smaken på vilken gryta som helst. Och sen är det vackert också
IMG_6090

Det här behöver du:
smör
1 finhackad gul lök
4 bitar lax
2 msk hummerfond
2 1/2 dl ekologisk vispgrädde
1 1/2 dl ekologiskt creme fracihe
salt
hackad dill
1 dl lingon

serveras med pasta

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna och fräs den hackade löken glansig.
Vänd ner och stek laxen klar och dela den med en gaffel. Vänd ner fond, grädde & crème fraîche och låt allt sjuda upp.
Smaka av med hackad dill och salt.
Strö över lingon och servera genast.

1

12 responses to “Skogspanna med lax

  1. helena skriver:

    Hej, bara undrar vad som menas med 4 bitar lax? jätte bra om du skriver mått/vikt och inte burk/bitar etc…
    vad serverar du till denna rätt ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      4 portioner. Det beror på hur många gram alla äter 🙂
      Men på ett ungefär.

  2. emblas.se skriver:

    Spännande kombo med lingon, verkar gott! 🙂
    kram
    Emma

  3. Emma skriver:

    Vad rekommenderar du att äta till, potatis?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vi åt med pasta 🙂

  4. Malin skriver:

    Denna rätt blir det ikväll men jag lägger nog till kräftstjärtar också 🙂

  5. Frida skriver:

    Jättegott och enkelt att tillaga, kommer jag göra fler gånger!

  6. Mimmi skriver:

    Eftersom jag alltid har lite svårt med att följa recept var jag ju tvungen att ändra lite! Min man är inte förtjust i lingon och när jag kollade in frysen hade vi blåbär där. Bytte ut lingonen mot blåbär. Tänkte blåbär och dill…nja, Uteslöt dillen och tog lite svartpeppar i stället. Kokte potatis i stället för att göra pasta. Kan säga att det blev kanongott och uppskattades av oss alla!
    Lätt enkelt och gott! Roligt att experimentera med olika råvaror, ibland blir det bra andra gånger mindre bra!

  7. Åse skriver:

    Är det färska lingon eller på burk?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag hade färska.
      Men det går även bra med frysta 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *