Vegetariska ”köttbullar” med kokt potatis och sås

 

Gårdagens middag:

Veggobullar med potatis och brunsås.
4 av 5 stjärnor – prova vetja

IMG_6447Tips är att rulla dem smått, då är det lättare att steka dem så att de blir genomstekta.

Till köttbullarna behöver du 4-5 portioner: 
500 gram gröna ärtor ( frysta )
1/2 kruka med basilika
100 gram riven hallumiost
1 dl ströbröd
1 ägg
1 tsk salt
en gnutta chiliflakes

Gör så här:
Häll upp ärtorna i en mixer och låt tina något.
Mixa dem sedan med basilika & halloumi. Rör i ägget, ströbrödet, salt och chiliflakes.
Låt stå och svälla i 10-15 minuter, rör om då och då.
Forma sedan till små köttbullar, vänd sparsamt på dem så att de inte går sönder.
( Funkar även bra att tillaga i ugnen på 225 grader. )

Serveras med kokt potatis och brunsås.

Såsen gör jag snabbt efter ”ärtbollarna” stekts och tagits bort från pannan
1 dl vatten och vispa ur stekskyn.
1 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
1 nypa salt

Vispa upp och red ev. av med pyttelite maizena.

1

5 responses to “Vegetariska ”köttbullar” med kokt potatis och sås

  1. Caroline skriver:

    Hej! Äter vegetarianer ägg?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vegetarianer äter ägg.
      Veganer äter inte något från djurriket.

      1. Caroline skriver:

        Okej, Tack! Har vänner som är veganer, vegetarianer och allt möjligt så är bra att veta 🙂

  2. Anna skriver:

    Lakto-vegetarianer äter inte ägg men mejeriprodukter
    Ovo-vegetarianer äter ägg men inte mejeriprodukter
    Lakto-ovo-vegetarianer äter ägg och mejeriprodukter

    Så det beror helt enkelt på vilken variant man förhåller sig till 🙂

    1. Eva skriver:

      Haha oj då vad massa varianter det fanns på
      vegetarianer;-)))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *