Kebabtallrik

Hej hej,

Idag var det bara jag hemma till lunchen. Dessutom vrålhungrig… så jag valde mellan att åka och hämta en flottig pizza med extra allt på, eller laga en maffig måltid hemma. I vanliga fall brukar jag bara äta gäng smörgåsar till lunch, eller en sallad. Men idag fick det bli en rejäl kebabtallrik, så nu är Proppmätt bara mitt förnamn. Kanske inte så nyttigt, men ack så gott för själen.

IMG_5590 (1)

Kebaben är tyvärr inte hemmagjord, hade någon färdig variant i frysen.
Det är däremot enkelt att göra egen. Mitt recept hittar ni HÄR

Till min lunchtallrik hade jag:
Kebab
Pommes
Sallad
Rödlök
Fetaost
Tomat
Gurka

Och självklart en god kebabsås:
1 dl filmjölk
1 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1/2 dl apelsinjuice ( utspädd)
1/2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
1 tsk sambal oelek för mer hetta
cayennepeppar

Rör ihop allt till såsen och ställ kallt.

IMG_5602 (1)
Och tipselitips på om ni bara göra lite pommes och inte orkar vänta på ugnen….
Stek dem i hälften smör & hälften rapsolja i en stekpanna.
De blir riktigt krispiga och härligt onyttiga.
Mumsfillibabba

IMG_5582

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

Åh så gott 🙂

Ida
7 år sedan

Ett gps jag brukar göra istället för att köpa dessa halvfabrikatskebab som är mycket nätte , köp skav i nån varian finns ju både ren ,älg, hjort supergott nyttigt och bra för miljön.

Sandra
7 år sedan

Hur mycket späder du ut apelsinjuicen? 🙂

Sara
7 år sedan

Hej! Tack för din underbart goda och trevliga hemsida! Det riktigt vattnas i munnen. Är oerhört glad att jag hittat hit, passar mig och min omgivning perfekt 🙂 Tack! Jag har en liten fundering, jag är sugen på göra din vita kebabsås, men ser att du gjort den med olika ingredienser. Vilken variant tycker du är godast? 🙂 Fortsätt med de du gör. Ha en bra kväll! Kram

jennysmatblogg
Reply to  Sara
7 år sedan

Välkommen hit ❤️ Om jag bara får välja en är det Den med fanta i ?

4 år sedan

kan man ta apelsin saft till kebabsåsen

Nästa inlägg

Slät grönsakssoppa

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x