Ugnsbakad falukorv med mos

En klassiker i mångas hem, falukorv i ugn.
Prova också att sticka ner en tunn äppelskiva eller tunt skivad lök mellan korvskivorna.
Supergott. Detta går att göra med både vanlig falukorv, eller kycklingkorv.

IMG_7040
IMG_7048

Det här behöver du: 
1 bit falukorv
ketchup
senap
bostongurka
riven ost ( gouda eller valfri sort )

Potatismos:
mjölig potatis
varm mjölk
smör
salt & vitpeppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Skär snitt i falukorven och fyll med bostongurka, ketchup & senap. Riv över en god ost och ställ in i mitten av ugnen.
Gratinera tills osten får en härlig färg. Cirka 20 minuter. Känn på potatisen att den är mjuk, häll av vattnet och krossa potatisen med hjälp av en potatiskross eller elvisp. Värm upp lite mjölk och vänd ner lite mjölk i taget medan du vispar / rör ihop moset, en klick smör och smaka av moset med salt och vitpeppar.

Klart att serveras

IMG_7070

1

4 responses to “Ugnsbakad falukorv med mos

  1. Marie skriver:

    Själv brukar jag även ha lite rostad lök under osten. Blir som både segt och lite knaprigt. Fast jag får bara ha det på halva då min sambo inte gillar det alls.

  2. Emelie skriver:

    Jag brukar ha äpplen emllan. Hacka lite lök och strö på. Och sen ta créme fraishe med lire sötsur sås och ketshup i och hälla på. Sen lite ost på de! Supergott!!!

  3. Emma skriver:

    Jag brukar sätta en burk ananasringar som jag delar på hälften mellan skivorna på korven. Blir jättesmarrigt. Ibland häller jag i en burk krossade tomater runt om korven för stt få en god sås till 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *