Daimkladdkaka

En härligt chokladig kladdkaka med lättvispad grädde och daimkross.
Svårt att tacka nej till va? Bilden är fotad av Ulrika Pousette

Det här behöver du för att baka denna kladdiga kladdis:
Form cirka 22-24 cm
150 gram smält smör
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 nypa med flingsalt

Topping:
3 dl vispgrädde
2 dubbeldajm

Gör din chokladiga kladdkaka så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något.  Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter.  Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och förvara svalt i kylskåp i minst 4 timmar eller gärna över natten. Innan servering vispa grädde luftig och bred över, grovhacka daimen strö över och servera genast.

1
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Avokadopasta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x