Route 66 på väg mot Los Angeles

Hej igen.

Då var vi tillbaka i Los Angeles där vi startade vår resa. Nu har vi ett par dagar här innan det är dags att bege sig hemåt igen. Denna gången valde vi ett hotell längst strandpromenaden, The Redondo beach hotell. Mycket trevlig och prisvärt, så det kan rekommenderas. Och faktiskt är hotellfrukosten den bästa som jag ätit i amerika. De har både omelett, bacon, våfflor, bröd & flingor. Helt klart godkänt.

re

Fast först på vägen hit så stannade vi till på Piggy Sues för fika. Ett roligt 50-tals inspirerat ställe med både mat & fika. Fick tips av flera läsare om detta ställe. Tack!

img_5129

img_5134
Goda pajer, så där som de brukar se ut i amerikanska gamla filmer. img_5132
Vi hade precis ätit frukost så vi var inte jättehungriga. Beställde in en varsin shake / kaffe och delade på en stor banansplit.
Supergott. img_5148
På väften mot L.A ville vi såklart se historiska ROUTE 66, den gamla vägen som liksom inte finns skyltad längre.  Vi fick leta länge för att åka en liten bit på den. Från Barstow lyckades vi ta oss in till vägen och jag tycker att det är värt ett besök om man har tid.

img_5181
Allt längst vägen är nedlagt och husen är förfallna.
Men det är mycket av det gamla USA att se, jättespännande. När vi checkat in på hotellet så började vi leta matställe. Jag röstade på Red Lobster som vi fann här i närheten. Men blev nerröstad…. Istället hamnade vi på Ruby´s dinner.

img_5192

Grymma burgare, och väldigt fräscht.
Hade vi inte varit så mätta hade vi provat deras milkshakes också, de såg farligt goda ut. img_3916Nu är klockan nio på kvällen här i amerikat 🙂 och vi ska bada i poolerna. Det är nästan 20 grader här och poolerna är uppvärmda. Vilka kontraster mot när vi var uppe i bergen med mängder av snö och massa minusgrader.

På återseende

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
AnnKristin
7 år sedan

Älskar att följa eran resa, USA är en klar favorit för mig och vi har gjort en liknande resa som ni gör nu för några år sen! Hoppas ni får tid att testa red lobster! Dom har jättemycket gott- väldigt stora portioner dock! (Som vanligt i USA ?) Jag brukar ta en rätt där man får 3 ”små” rätter i en, seaside shrimp combo ? Brödet man får innan maten är fantastiskt gott!!! Njut vidare!

Lia
7 år sedan

Hej!
I USA förväntars ju ifta dricks på resturangerna men vart gäller detta? Är det på resturangerna i ”city” eller även små ställen längs vägarna/snabbmatskedjor som McDonalds?

jennysmatblogg
Reply to  Lia
7 år sedan

Det förväntas på alla restauranger där man blir serverad.

Jennie
7 år sedan

Vad synd att du inte fick äta på Red Lobster. Jag brukar alltid se till att få in ett besök där. Maten är jättegod, men det bästa av allt är deras Cheddar Bay biscuits som man får innan maten.

Emelie
7 år sedan

Hej! Spännande att följa din resa då vi snart ska åka dit och besöka LA och SAN fransisco under två veckor med vår lilla dotter på 6 månader. Det vore trevligt om du kunde sammanfatta en guide med dina bästa tips vad man kan besöka för restauranger , sevärdheter och hotell . Hoppas ni haft det bra! Sverige är inte så kul just nu med snöstorm.

Nästa inlägg

Veckomatsedel

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x