Recept på potatisplättar

Januari sägs vara årets fattigaste månad. Så jag tänkte köra massa billiga mattips nu till er som önskar det. Om du får lite kokt potatis över efter middagen, spara dem och gör potatisplättar dagen efter.
Gott, billigt och vegetariskt.

img_0355

Det här behöver du för 3-4 portioner:
4 medelstora kokta kalla potisar
2 ekologiska ägg
2 1/2 dl vetemjöl
5 dl eko. mjölk
1/2 tsk salt
smör

Gör så här:
Pressa potatisarna ner i en skål, knäck äggen och rör ihop dem med potatisen.
Vänd i mjölk, mjöl och salt och rör ihop allt till en jämn smet. Hetta upp en stekpanna och grädda plättarna 3 och 3. Servera sedan med rårörda lingon eller valfri sylt.

img_0336-1

0
Prenumerera
Notis om
5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4 år sedan

Åh vad gott! Påminner det lite om raggmunk?
kram
Emma

jennysmatblogg
Reply to  emblas.se
4 år sedan

Ja det gör det lite, fast i dessa är ser kokt potatis istället för rå.

4 år sedan

Åh så gott det ser ut 🙂

Anna Sunemark
3 år sedan

Ett tips är att finriva i lite gullök i smeten. Super gott! Och gräddfil och klippt gräslök till t.ex 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Anna Sunemark
3 år sedan

Låter mums!

Nästa inlägg

Vår roadtrip i Kalifornien

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x