Los Angeles och Hollywood

 

Godmorgon där hemma. 

Här i Kalifornien är det snarare godnatt. Vår andra dag i Hollywood är snart slut, och det har varit två roliga & hektiska dagar. Vårt hotell ligger precis på ”walk of fame” så vi har kollat in alla kändisstjärnor längst gatorna. Eftersom vi landade på ”deras” julafton så var det väldigt lugnt första dagen, och även i morse…. Som ni ser på de första bilderna. Men ikväll var det duktigt med folk på gatorna.  Det gick knappt att komma framåt.

 

Nu kommer ett långt inlägg med massor utav bilder. Jag ska försöka dela upp bilderna bättre tills nästa inlägg.

 

Här bor vi, ett trevligt hotell med nära till allt i Hollywood. Jag är inte sponsrad ett dugg, men många har frågat vart vi bor.
img_3754

Eftersom vi var ordentligt utsövda redan klockan halvsju i morse så började vi leta frukost redan vid halvåtta. Något som vi märkt är rätt typiskt för USA är att frukost sällan ingår i några hotell.
Och i morse var inget folk alls ute, och inga direkta matställen öppna heller. Så det blev en donken-frukost. I amerika förväntar sig alla dricks, överallt. Så tips är att ta ut lite dollar innan ni reser.

img_3623

Även denna gången hyr vi bil, inte lika stor som sist. Utan en rätt lagom stor Volvo, så vi får plats. Och medan vi väntar på hotellet ska hämta vår bil i garaget så hittade Melvin denna coola bilen på parkeringen.

img_3626

Efter frukost åkte vi upp till ”bergen” för att kolla in hollywood-skylten.
Riktigt häftigt och vi hade fantastisk utsikt över hela L.A

img_3636 img_3644 img_3659

Tydligen finns det både präriehundar, ormar och skorpinjoner här uppe.
Men vi såg inget alls, som tur va.

img_3677

En tur till Beverly Hills så klart för att kolla alla vackra hus.
Till min lilla besvikelse så spelades tydligen inte ”Beverly Hills – serien  inte ens in i däe, utan någon helt annanstans. Jaja, då vet vi det nu. Haha.

img_3689
En sväng till Santa Monica och besöke beachen och piren innan det var dags att äta lunch.

img_3702 img_3704

Längst piren finns karuseller, matställen och små kiosker, och för att inte tala om folk som sjunger, dansar & uppträder.img_3710 img_3712 img_3715 img_3721

img_3734

Strandpromenaden i Santa Monica är absolut värd ett par timmar. Vi såg t.om några tappra personer bada, även om det var alldeles för kallt för oss att överhuvudtaget fundera på det.

img_3736 img_3745 img_3748

Sen åkte vi tillbaka ”hem” till Hollywood. Nu var det massor med folk överallt. Här finns massa trevliga restauranger, butiker och cafeer överallt.
img_3756
Utsikten från ett av våra rum. img_3768
Precis som när vi var i New York så stod det utklädda figurer överallt. Allt från transformers-figurer, minionerna, Musse Pigg, spindelmannen

img_3770
Ja och Edward Scissorhands.
img_3802

Vi bokade en tidig kvällsbio.
Är man i USA och har tid så är det häftigt att gå på bio. Och här i Hollywood så är det över 1000 personer i en och samma biosalong. Sjukt mycket!

img_3784

img_3817

img_3820
Och på gatorna är det folk överallt som sagt, folk uppträder, sjunger och dansar.
Många är väldigt duktiga dessutom.img_3786 img_3811

Hepp, nu är det dags att sova.
Imorgon är en annan dag.

0
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hanna
7 år sedan

Hej! Vilket fint inlägg. Vet inte om ni kommer hinna, men måste tipsa er om att äta på Buffalo wild wings då jag minns att det låg på ”walk of fame”. Har varit i USA mycket och den här sportbaren har faktiskt riktigt god mat. En favorit hos mig. Ett tips är att prova deras boneless wings med olika såser och ultimate nacho. Ett måste är också deras soft pretzels med queso. Så gott!

Linnéa
7 år sedan

Så kul att läsa dina tips, vi ska dit nästa sommar ! 🙂

7 år sedan

Ett hett lunchtips! På walk of fame finns ett litet krypin som heter ”Scoobys”, ja, hot dogs och grymma pommes precis som i Scooby Dom! Rekommenderas starkt om man vill ta en lunch längs vägen 🙂

Camilla
7 år sedan

Glom inte att ata pa in and out burger!!! Basta hamburgaren i varlden enligt mig:)

jennysmatblogg
Reply to  Camilla
7 år sedan

Tack för tips 🙂 Och det står faktiskt på min lista redan 😀

Camilla
7 år sedan

Gott krubb om ni tar er till fina Marina Del Ray ar El Torito, family friendly mexikansk restaurang. Aven Cheesecake factory och sma fish and chips stallen finns dar. Rekommenderar detta strak. Man kan aven hyra en liten bat och aka runt i hamnen:) Bott i LA flera ar och foljer din blogg och fick nu sug pa att aka tillbaka! Tack for att du delar med dig av dina vacations!

Alexandra
7 år sedan

Var försiktiga när ni är ute kvällstid. Har varit i Hollywood två gånger, men på vissa ställen utmed walk of fame finns det människor som är påverkade av både det ena och det andra (på den sidan om korsningen som McDonalds ligger är ett sånt område tex). I övrigt är Hollywood superhäftigt! Så njut så mycket ni kan! 🙂 Ha en jättefin semester!

Nästa inlägg

Vad göra med rester av julskinkan?

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x