Fläskfilegryta med champinjoner & bacon

Letar du efter något gott & enkelt att laga så vill jag tipsa om denna smarriga fläskfilegryta.

img_2665
Det här behöver du till 4 personer
smör
1 stor fläskfile
2 pkt bacon
10 champinjoner
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
1-2 tsk sambal oelek

Serveras med rotgrönsaker
Tex* morot, potatis & lök ringla över olja & ströbröd för mer krispighet.

Gör så här: 
Skär fläskfilen i tunna bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek lite av köttet i taget ( för att det inte ska koka) Stek på medelhög värme tills köttet får vacker färg. Lägg sedan åt sidan medan du klipper ner baconet och steker det knaperstekt, vänd ner svampen och fräs runt tills den blir lite gyllene. Vänd då tillbaka köttet tillsammans med crème fraîche, grädde, soja, fond & sambal oelek. Låt grytan sjuda ihop och servera sedan tillsammans med ugnsbakade rotgrönsaker

14
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

Hej Jenny, en gång för längesen tipsade du mig om att du redigerade i picasa. jag laddade ner det men gillade aldrig picasa och nu helt plötsligt fick jag att minnet där.va fullt och skulle jag radera skulle bilderna från bloggen med försvinna!! Sparas dina bilder med i picasa? Har du köpt extra minne? MÅSTE bilderna till bloggen samlas där eller hur sjutton ska jag göra? Jag vill ju inte ha Picasa haha
http://www.lotte4.blogspot.se

7 år sedan

Ser riktigt gott åt! Själv så rekommenderar jag alltid Lax! Sätt ugnen på 180% och låt ugnen bli varm. Däremellan så fräser du laxen gyllenbrun på båda sidor i en klick smör. Efter det så strör du på lite gräslök, persilja, och klämmer dit några droppar lime samt citron. Sedan in i ugnen! Blir suveränt! Rekommenderas starkt för alla er som tänker på dieten dessutom!

Jag hittade denna Vin-Luftare som passar utmärkt för just sån typ av mat också!

http://www.presentis.se/produkt/vinluftare-fran-vinutri/

Trevlig kväll!
Bästa hälsningar,
Ullis

Emmy
7 år sedan

Tack för en jättegod rätt! Gjorde denna till middag idag och det blev en succé! ?

Katarina
7 månader sedan

Jag heter Katarina och varje maträtt jag har gjort från dig är jag super nöjd tack för dina fina maträtter du gör och jag önskar dig en trevlig dag

Nästa inlägg

Trerätters till nyår

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x