Kalljäst bröd

Välkommen Juldagen.

Hoppas ni hade en riktigt härlig julafton. Det hade vi, med för mycket julmat, Kalle Anka, julklappar och julgodis. Vi kom fram till hotellet strax innan elva på kvällen, och fick i samma veve sms om att planet imorgon är försenat. Suck. Men nu håller vi tummarna för att planet går den nya planerade tiden. Och vi hörs förhoppningsvis när vi befinner oss från andra sidan.

Här kommer goda lättbakade frallor.

img_9953

Mina kalljästa frallor gjorde jag så här: 
1/2 pkt med jäst
6 dl kallt vatten
4 msk rapsolja eller olivolja
2 tsk salt
6 dl vetemjöl
2 dl havregryn
3-4 dl vetemjöl med fullkorn eller valfri blandning mjöl

Toppa med frön

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke, lös upp med lite vatten och rör tills all jäst löst sig. Tillsätt därefter allt vatten, olja, salt & arbeta in havregryn & mjölet med bakmaskin eller för hand. Använd så mycket mjöl tills du får en smidig och fin deg som släpper.
Baka ut och dela upp i 18-20 bullar och baka ut och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Lägg en bakhandduk över och låt stå i rumstemperatur en kvart innan du ställer in i kylskåpet. Morgonen efter ställer du ugnen på 200 grader, ta ut plåtarna i rumstemperatur medan ugnen fått rätt temperatur. Pensla dem med vatten strö över frön och skjuts in i ugnen tills de fått en vacker färg.

img_9930img_9931

 

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Eva
7 år sedan

Ha en trevlig resa!!
Kram

Nästa inlägg

Julafton

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x