Nybakat bröd till frukost

 

Att förbereda frallorna kvällen innan är så smidigt.
Bara att värma upp ugnen och grädda dem. Lättare kan det inte bli.

img_9974

Mina kalljästa frallor gjorde jag så här: 
1/2 pkt med jäst
6 dl kallt vatten
4 msk rapsolja eller olivolja
2 tsk salt
6 dl vetemjöl
2 dl havregryn
3-4 dl vetemjöl med fullkorn eller valfri blandning mjöl

Toppa med frön

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke, lös upp med lite vatten och rör tills all jäst löst sig. Tillsätt därefter allt vatten, olja, salt & arbeta in havregryn & mjölet med bakmaskin eller för hand. Använd så mycket mjöl tills du får en smidig och fin deg som släpper.
Baka ut och dela upp i 18-20 bullar och baka ut och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Lägg en bakhandduk över och låt stå i rumstemperatur en kvart innan du ställer in i kylskåpet. Morgonen efter ställer du ugnen på 200 grader, ta ut plåtarna i rumstemperatur medan ugnen fått rätt temperatur. Pensla dem med vatten strö över frön och skjuts in i ugnen tills de fått en vacker färg.

img_9947

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rosa
7 år sedan

Vilken härlig tanke jag fick med nybakta frallor på julaftonsmorgon till tomtegröten. Mums! Men, hur ska jag få plats med plåten i kylen bland all julmat?? ?? vilket lyxproblem! Jag får ställa en del på altanen. Tack för alla fina recept och trevliga reseskildringar. Ha en fin advent?

Nästa inlägg

Pepparfile med sötpotatis

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x