Julgodis med schweizernötschoklad

 

Alltså denna tryffel är farligt god!
Försvinnande god och dessutom så busenkel att göra.

img_2204 img_2379
Det här behöver du:
3/4 dl vispgrädde
200 gram schweizernötschoklad
1 msk smör
strössel

Gör så här:
Låt grädden sjuda upp i en kastrull, ta bort från värmen och bryt ner chokladen och bänd ner smöret. Rör tills smeten är blank.
Häll upp chokladsmeten i en klädd liten form och strö över med valfritt strössel.
Låt svalna i kylskåp över natten. Skär sedan upp lagom stora bitar med en vass kniv.

Magiskt god.

0
Prenumerera
Notis om
16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla
4 år sedan

Det låter supergott och dessutom enkelt att göra! 🙂 Visst borde det gå lika bra att göra med Marabous salta mandlar?

jennysmatblogg
Reply to  Camilla
4 år sedan

Absolut 🙂

Zarah
4 år sedan

Mums! Har du något förslag på nyttigare julgodis?

jennysmatblogg
Reply to  Zarah
4 år sedan
Elin
Reply to  Zarah
4 år sedan

Det är jul en gång om året – ät så onyttigt du vill 🙂

Lena
4 år sedan

Den ska jag göra idag!!

sofia
4 år sedan

Kan man göra den på samtliga choklader? Tänker på oss nötallergiker.. 🙁

jennysmatblogg
Reply to  sofia
4 år sedan

ja, man kan göra den på vilken choklad man vill 🙂

Melisa
4 år sedan

Hur liten är en liten form hehe? Hur många bitar blir det ungefär?

Lotta
4 år sedan

Kanske man kan hälla i små formar….
vad tror du??

Lotta
4 år sedan

Jag menar typ ischoklad el knäckformar ?

jennysmatblogg
Reply to  Lotta
4 år sedan

Går Säkert bra
🙂

4 år sedan

Super enkelt och supergott!!

Johanna
4 år sedan

Går dom att frysa? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
4 år sedan

absolut 🙂

Erica
4 år sedan

Mina står ni i kylen och har gjort det sedan 11 i förmiddags och har fortfarande inte stelnat :/

Nästa inlägg

Kycklinggratäng med mos

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x