Godmorgon från växjö

 

Godmorgon fredag,

Vi kom hem igår och resan gick bra. Idag vaknade vi redan innan klockan ringde, alltid gott att vakna utsövd. Planerna idag är att byta till vinterdäck på min lilla bil, hämta hem Molly och tvätta en himla massa. Så inga världsomvändande planer, men lite så ser det ut. Min lilla frukost, blev knäckebröd med avokadosmör + hårdkokta ägg. Lite nyttig start på helgen. Känner mig fortfarande proppmätt efter 10 dagar när vi mest ätit pizza och burgare och amerikanska frukostar. Haha…

img_8005

 

Sen såg jag i min kalender att det är chokladens dag idag. Inte illa, då borde jag nog försöka hinna baka lite också.
Kikade på dessa chockad- & kolakakor, som var alldeles för länge sedan nu.

josef

Du behöver :
200 gram smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Topping :
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk ljussirap
100 gram mörk choklad

Gör så här :
Ställ ugnen 175 grader.
Smält smöret och låt svalna. Vipsa ägg och socker pösigt.  Blanda de torra ingredienser och vänd ner i smeten och rör sist ner smöret.  Häll upp i en form på cirka 35*25 cm. Kakorna ska bli ganska tunna- och grädda i mitten av ugnen i cirka15- 20 minuter. Låt sedan svalna medan du gör toppingen. Koka upp grädde, socker och sirap  tills smeten tjockar något, vispa / rör om under tiden. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen, rör tills allt har blivit en smidig smet. Låt svalna så att toppingen tjocknar innan du breder ut den över kakan.
Förvara sedan stå kallt .

 

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

Ja vinterdäck behövs verkligen nu:) Gott med avokadomacka. Hoppas du får en bra fredag!

7 år sedan

En lagom bra fredag efter en skön semester låter det som. Fin helg önskar jag dig!

Nästa inlägg

Lätt att dela

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x