KRONFÅGEL MIDDAGSKORV

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED KRONFÅGEL

Hej hej från Miami,

Nu ska det skrivas om svensk kyckling från Kronfågel. Vi provade att laga ugnsbakad kycklingkorv för bara ett par veckor sedan. Den rätten gick hem hos hela familjen. Och jag tycker att det är ett väldigt smidigt alternativ för oss som önskar minska ner på köttkonsumtionen. Middagskorven har god smak, och samma konsistens som ”vanlig” falukorv. Denna gången ville jag prova att göra en krämig stroganoff, bästa vardagsmaten för stressade småbarnsföräldrar. Middagen fick mycket väl godkänt av samtliga, det kunde man se på alla tomma tallrikar efter middagen.

img_7117
Det här behöver du:
500 gram Kronfågel middagskorv
1 gul lök
smör
1 msk tomatpure
3 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk chilisås
1 msk ketchup
salt och peppar

Serveras med ris

Så här gör du:
Ta bort plasten på korven och skär den i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna med smör, hacka löken och fräs den med smöret tills den blir glansig. Vänd ner tomatpuren och fräs runt, innan du tillsätter all korv. Stek tills då får lite färg på korven innan du vänder ner crème fraîche, grädde, ketchup och låt allt sjuda upp. Smaka av med salt & peppar.

Serveras med ris och en god sallad.

img_7158 img_7188-1

1
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
7 år sedan

Hur får du kyckling till att minska på köttkonsumtionen? Kyckling är lika mycket kött som ko, gris osv.

Gott recept dock! Måste se om jag hittar den korven i min mataffär 🙂

7 år sedan

Spännande med kyckling falukorv 🙂

Nästa inlägg

Miami Beach

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x