Kladdkaka extra allt

Sugen på att baka något gott till helgen?
Då tycker jag ni ska prova denna goding, kanske den godaste bland kladdkakor.

img_8885

Det här behöver du för att baka denna kladdis: Form cirka 22-24 cm
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
1 burk med karamelliserad mjölk

Tryffeltopping:

1 rör med center
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
1 näve salta jordnötter

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, den karamelliserade kolan klickar du ut jämnt i smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig i kylen sen). Placera ut center på den varma Kladdkakan och ställ den sedan svalt.

Gör tryffeltoppingen genom att värma upp grädden på spisen, bryt ner chokladen och rör den glansig. Ta bort från plattan och rör ner jordnötterna. Klicka ut snickerstryfflen över den (kalla) kladdkakan och bred ut till ett jämnt lager. ställ sedan svalt i minst 2 timmar innan servering

Serveras sedan med lättvispad grädde.

 

img_8929

1

12 responses to “Kladdkaka extra allt

  1. Men så gott! Kladdkaka är ju aldrig fel 🙂

  2. Mi skriver:

    När lägger du på center på kakan?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Så fort den kommer ut från ugnen 🙂

  3. Jeanette skriver:

    ”Den karamelliserade kolan klickar du ut jämt i smeten” hur blandar jag ihop den? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Den karamelliserade kolan finns att köpa klar 🙂 kolla i din butik

  4. Natalie skriver:

    Hej Jenny! Tack för en mycket härlig blogg med många goda recept!?? ? Jag tänkte att jag skulle bjuda på denna smarriga kladdkakan på mitt jobb i helgen och undrar om man kan köra utan jordnötter i eller kanske tillsätta någe annat så den blir god? Eller är det nötterna som gör denna goda kaka? tror nämligen att en av mina kollegor är nötallergiker och vill ju såklart att hon också ska få smaka? Kramar Natalie

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det går absolut att utesluta nötterna 🙂 Ersätt med klippta dumlekolor kanske?

      1. Natalie skriver:

        Ja bra tips! Tack! ? Kram Natalie

  5. Christer skriver:

    Hej Jenny! Det står karamelliserad ”mjölk” i ingredienser och karamelliserad ”kola” i gör så här. Förstår att det är samma sak men då det är nytt för mig undrar jag om jag ska göra nåt med det före användning eller använda det direkt ut burken? /Christer

    1. jennysmatblogg skriver:

      Står det karamelliserad mjölk på burken så är den färdigkokt och klar att använda 🙂

  6. Linda Sandell skriver:

    Tror du man kan göra denna kaka 2-3 dagar i förväg?

  7. Carola skriver:

    Kan denna göras imorgon o serveras på söndag el det blir inte bra? Jobbar nämligen helg o ska ha fika gäster ute på söndag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *