Godaste långpannekakorna

Har ni planerat lite kalas eller fikagäster i helgen så kan jag varmt rekommendera dessa urgoda vaniljrutor.
De har blivit en favorit hemma hos oss, och alla som äter vill ha receptet. Måste ju ändå vara bästa betyget.

img_0360

Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning: 
2 dl Kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och bred ut över kakan, strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i 30 minuter.

Blir helt galet saftig och med krispig toppen.

img_0380

 

0
Prenumerera
Notis om
10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lisa
4 år sedan

Går den bra att frysa 🙂 ?

jennysmatblogg
Reply to  Lisa
4 år sedan

Ja det gör de 🙂

4 år sedan

Åh så smidigt. Måste testas!

Hanna
4 år sedan

Denna kaka är helt magiskt god!! Har bakat den själv och även min mamma har bakat den. Jag tror jag delat ditt recept till minst 3 personer! Ett mycket uppskattat recept! Tack för det 🙂

liselotte
4 år sedan

Verkar supergod, men tänkte testa att göra en på halva receptet, hur länge tror du den behöver vara inne i ugnen då?

Stina
4 år sedan

Hur ska de förvaras? Kylskåp eller i rumstemp?Tacksam för svar!

stina
4 år sedan

Hur ska den förvaras? Kylskåp eller i rumstemperatur?
Tacksam för svar?

jennysmatblogg
Reply to  stina
4 år sedan

Jag förvarar den i kylen.

Maria
3 år sedan

Den här går hem hos alla som testar de.
Sist ja baka den testa ja med vaniljkesella då kesellan va slutsåld.
Kan rekommenderas, blev lite extra vaniljsmak på de hela =)

Jackie
3 år sedan

Ser gott ut!

Nästa inlägg

Bananoffee Paj i glas

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x