Pastasås med varmrökt lax

Hej där,

Lördagsförmiddag och jag ska iväg till Kalmar tur & retur för att lämna Molly hos Fanny. Husvakten hade ingen möjlighet att vara hundvakt också, så kan det vara ibland. Sedan står det projekt packning av alla väskor på schemat, en snabbfika med ett par vänner och sedan storstädning av huset. Man vill ju inte överlämna när huset ser ut som något ”gud glömde”. Hehe.. så mycket tvätt överallt, så jag undrar hur vi någonsin ska hinna komma ikapp.  Igår hjälpte Thelma mig med maten, och nu när jag vet att hon är så duktig så ska hon lätt få ta över matlagningen oftare. Och sedan bakade hon julgodis ( jag veeet ) Hur gott är inte det. Återkommer med det receptet om några veckor, ni kommer störtgilla.

Laxpasta med smak av citron

img_7686-1
Hade jag lagat denna hade jag troligtvis hackat ner ånga cm purjolök också. Men då äter gärna inte barnen, vet inte vad det är med lök & barn. Iallafall så fick denna barnvänliga variant hem hos hela familjen. Mycket god!

Laxpasta för 4 personer:
valfri pasta för 4 personer
2 bitar varmrökt lax
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1/2 pressad citron ( mer eller mindre efter eget tycke)
salt & peppar

Gör så här: 
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning. Låt grädde, och crème fraîche sjuda upp tillsammans. Ta bort från plattan och smaka av med citron salt och peppar. Dela laxen i små bitar och vänd ner i såsen. Häll bort vattnet från pastan och vänd ihop med såsen.
Klart!

 

 

3
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

Det ser underbart ut 🙂

L
7 år sedan

Min 7åring gnäller om det är för små lökbitar i t ex köttfärssås ☺ Stoora bitar vill han ha!

Linda W
7 år sedan

Supergott! Jag hackade ner en gul lök och hade i gröna ärtor också! Min två-åring åt flera portioner! 🙂

Nästa inlägg

Recept på sås till oxfile

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x