Räkstroganoff

Godmorgon, 

I gårkväll satt jag och Jonathan och fyllde i alla ESTA-papper till USA. Vilken tid det tar liksom…. Kan knappt fatta att vi åker till Miami snart. Ska bli helt ljuvligt att komma iväg, nedräkning pågår. Här kommer ett litet middagstips för er som är på jakt efter det. En riktigt god gryta med räkor.

img_7238
Du behöver till 2 personer : 
1 kilo stora räkor ( med skal)
smör
1 finhackad gul lök
1 msk tomatpure
curry (gul i burk )
cayennepeppar
1 1/2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
sambal oelek

Gör så här:

Skala räkorna, heta upp en stekpanna med smör. Fräs löken glansig och pudra över curry & cayennepeppar, vänd ner tomatpure och fräs runt. Det doftar helt ljuvligt. Vänd ner crème fraîche, grädde och låt allt sjuda upp. Smaka av med sambal oelek om du önskar hetta. Ta sedan bort från plattan och vänd ner de skalade räkorna.
Klart att servera med en god sallad.

img_7200-1

1

5 responses to “Räkstroganoff

  1. Pernilla skriver:

    Å va härligt att åka till Miami. Då har ni mycket roligt framför er, finns ju hur mycket som helst att se och göra.
    Tack för gott mattips, då behöver jag inte fundera mer över vad vi skall äta idag.

  2. Ylva skriver:

    Vår ESTA är klar, vi åker till Miami 15 dec, ser fram emot att träffa vår son och svärdotter
    vi ska vara där till den 18 jan,
    räkstroganoff ser gott ut, ska prova till helgen

  3. susanne skriver:

    Hej
    Räkgrytan ser så god ut. Men vad är curry i burk? Är det vanlig curry krydda?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Japp 🙂

  4. Em skriver:

    Precis viftat ihop receptet! Väldigt gott och smidigt! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *