Fiskgryta med sötpotatis

Hej där, 

Nu har vi varit inne i Kalmar och hämtat hem barnen. Innan vi åkte hem lunchade vi med Fanny & Casper på stan. Mysigt och gott, både Fanny och jag åt fläskfileplanka. Jag äter visst alltid det när jag är i Kalmar, haha… Och beställer alltid extra sås, det är ju såsen som är godast typ. Annars är fiskgryta något som jag gärna äter.
Mums!

Denna åt vi igår, kryddade upp den med red curry så att den blev riktigt stark också. Stort gilla på det!

img_7003

Det här behöver du till 3-4 portioner:

2 stor gula lökar
1 stor sötpotatis
20 st körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
6 dl vatten
4 bitar lax
4 bitar vit fiks ( t.ex torsk )
2 1/2 dl vispgrädde
1-2 msk redcurry ( beroende på hur starkt du vill ha det)
1 burk med kräftstjärtar
1 kruka dill

Gör så här : 
Skala och skär löken smått löken. Skala sötpotatisen och tärna ner i mindre bitar. Skär även fisken i kuber.
Hetta upp en kastrull fräs löken & sötpotatisen en liten stund , häll ner tomatpure, fond och vatten. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter innan du vänder ner fisken och tomaterna. Låt sjuda i 8-10 minuter under lock eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med dillen samt rödcurryn. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd ner kräftorna.

Servera genast med gott bröd.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *