Cupcakes med färgglad glasyr

 Hej fina ni

Ni får ursäkta tystnaden, men jag har signerat böcker heeeela dagen. Det tar lite längre tid än jag räknat med.
Och bokhögarna växer här hemma i det lilla köket i vår lilla småstad. Tur att Jonathan & barnen hjälper till att packa och skicka, och nu har den första leveransen av böcker gått ut till er. Håll utkik i lådorna.

Fick ju frågor om dessa färgglada godingar som jag hade bakat. Verkligen perfekta till ett barnkalas.
img_6370 img_6393
Jag gräddade mina cupcakes i stabila muffinsformar. Sen lät jag dem svalna innan jag placerade dem i dessa snygga formar. Det kanske hade gått att grädda i dem, men ville inte förstöra dem, så därför vågade jag inte chansa.

Till 12-13 muffins: 
50 gram smör
1 dl standardmjölk
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör dina cupcakes så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret, och tillsätt mjölken och dra bort från plattan. Vispa ägg, socker & vaniljsocker poröst med en elvisp.
Vänd sedan ner mjölkblandningen, blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten. Fyll upp formarna lite mer än 3/4 med smeten.  Ställ sedan in i mitten på ugnen & grädda i cirka 10-15 minuter, tills de har fått vacker färg. Låt dem svalna innan du spritsar frosting på dem.

Creme cheesefrosting:
70 gram mjukt smör
120 gram philadelphiaost
5 dl florsocker
1/2 msk färskpressad citronsaft
några droppar med karamellfärg

Gör så här: 
Vispa smör och philadelphiaost smidigt. Vänd ner florsocker och vispa till en slätt.
Smaka av med lite citronsaft och för rolig färg kan du färga frontongen med ett par droppar karamellfärg.
Skulle frostingen bli för lös så kan du tillsätta ytterligare lite florsocker.
Låt frostingen stå kallt en halvtimme innan du spritsar den.

Istället för vanligt strössel toppade jag cupcakes:en med dessa godisar ( inköpta på ÖoB )

img_6406

4
Prenumerera
Notis om
9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Malin
4 år sedan

Köpte du godiset i påse eller var det på lösvikt? Om det var påse, va hette dom isf? 🙂 Vi ska göra Cupcakes till våran dotter när hon fyller 1 år.

jennysmatblogg
Reply to  Malin
4 år sedan

Jag hittade dessa kulor i små ”nappflaskor” vid godiset 🙂

Catharina
4 år sedan

Det går att grädda dessa formar i ugnen utan att de blir fula ☺ Har testat ?

Christine
4 år sedan

Vart är formarna ifrån??:)

jennysmatblogg
Reply to  Christine
4 år sedan

Rusta 🙂

Melisa
4 år sedan

Hej glasyren hur lång innan går det att förbereda? Tänkte nämligen ha kalas på lördag ska man göra glasyren samma dag eller går det bra dagen innan?

Smalia
4 år sedan

Hej tack för många härliga recept!
Jag undrar om du testat frysa in muffisen?
Ska ha dop längre fram och för att slippa göra allt samma dag tänkte jag om man kunde göra muffinsen innan ?

jennysmatblogg
Reply to  Smalia
4 år sedan

Vad roligt att du gillar bloggen 🙂
Muffinsen kan du göra innan och frysa in. Men frostingen tycker jag du ska göra samma dag,

Dalia
4 år sedan

Hej Jenny!
Räcker glasyren till 12-13 muffins?

Nästa inlägg

Så här putsar du upp gymnastikskorna

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x