Thelmas kanelsnurror

Thelma kom hem med smarriga kanelsnurror från skolan för ett par veckor sedan.
Själv brukar jag ju bara baka vanliga men dessa vart ju så fina att jag idag ska prova att snurra egna.

Till ca 35 bullar behöver du :

1 pkt jäst ( söta degar)
125 gram smör
8 dl standard mjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
1 kryddmått salt
Vetemjöl Special cirka 1,1 kg

Kanelfyllning:
350 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3-4 msk kanel

Garnering : vispat ägg och pärlsocker

Gör så här :
Smula ner jästen i en ordentligt stor bunke, smält smöret i en kastrull och häll på mjölken och värm tills det blir fingervarmt 37 grader. Häll lite över jästen och rör tills jästen löst upp sig, häll över resten av mjölkblandningen, och rör ner socker, salt, kardemumma och sist äggen. Sedan häller du ner mjöl och blandar ( alternativ. använder bakmaskin ) Man ska bara ha i så mycket mjöl att degen blir smidig och lossnar, den ska inte bli för hård. Låt sedan jäsa under bakduk i cirka 1 timme. Under tiden rör du ihop fyllningarna och starta ugnen på 225 grader och förbered plåtarna genom att placera ut bullformar.  Efter en timme är det dags att börja baka ut. Kavla ut degen till en rektangel och bred över fyllningen. Vik degen en gång längs långsidan. Sedan skär du 2cm breda remsor av degen. Sedan tvinnar du dessa och snurrar till en snurra, lägg änden underst och placera på bakplåtspappersklädda plåtar

Låt jäsa ytterligare 20 minuter och pensal dem med vispat ägg precis innan de ska in i ugnen och strö pärlsocker över dem. Grädda dem i 8- 10 minuter i mitten på ugnen och ta ut dem när de är gyllene.  Låt svalna på galler – äts med fördel ljumna med iskall saft eller ett stort glas mjölk.

 

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Tack för alla fina krya-hälsningar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x