Västerbottenpizza

Tisdag it is,

Och nu när skola, jobb & vardagsrutinerna är tillbaka så är även alla barnens fritidsaktiviteter. Då kan jag tipsa om våran ”snabbmiddag” som barnen bokstavligt talat jublar över. Detta är nog mitt bästa snabbmatstips när tiden inte räcker till och maten ska vara färdig fort. Sedan är det extremt matsmart då man kan ta tillvara på mat som kanske annars hade kastats. Vilket sällan händer hos oss, jag avskyr att kasta mat, och försöker matplanera så all mat faktiskt går åt. Som tillexempel osten, när det inte är så mycket kvar på den så river jag ner den & fryser in den till kommande pizzabak. Spara tacofärs, lite kyckling eller stekt fläskfile till pizzatopping. Vi brukar bakar 2 plåtar eftersom vi är många här hemma, på de minsta barnens brukar det bara vara mild ost & skinka. På den andra brukar vi ha lite starkare ost ( gärna västerbotten), oliver, kyckling eller tacofärs, jalapenjos oftast kylskåpsrensning av det som finns hemma i kylen osv. Gott gott gott.

img_4558

Perfekt mat när man vill ta tillvara på bra mat, som man kanske annars bara hade kastat. 

Detta behöver du: 
1 färdig pizzadeg
tomatsås
ost
skinka
eller valfria tillbehör

In i ugnen och grädda i 10 minuter på 225 grader.
Klart

img_4562

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

Vi försöker också verkligen ta vara på all mat här hemma,. för jag hatar att kasta mat! Känns så himla onödigt när man kan ha det till annat 🙂

7 år sedan

Jag gjorde en ”kyl/frys-rensning-pizza på tortillabröd i går. Undermedvetet var det förmodligen det här inlägget som inspirerade till detta! Tusen tack för alla rätter å tips! 😀

Nästa inlägg

Nutellafyllda mandelmusslor

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x