Räkomelett med dillstuvning

Häromdagen blev jag bjuden på en riktigt god räkomelett med dillstuvning till lunch.
Receptet är lite ändrat men kommer annars från Leif Mannerström. Riktigt gott och mättande och denna står man sig på länge. En klassisk LCHF- rätt med andra ord.

IMG_2339

Till omeletten: 
4 ägg
3 msk grädde
salt & peppar
smör till stekning

Till stuvningen: 
1 dl vispgrädde
100 gram philadelphiaost
2 msk finhackad dill
salt
1 dl riven ost

Toppa med handskalade stora räkor

Gör så här:
Vispa ihop äggen med grädden i en skål. Hetta upp en stekpanna och stek omeletten på medelvärme tills den har stelnat.
Under tiden värmer du upp en kastrull och låter grädde, philadelphiaost sjuda upp, smaka av med dill & salt och dra bort från värmen. Vänd ner osten och rör om tills allt har smält.  Häll detta över omeletten och fördela ut räkorna.

Klart att servera.

IMG_2362

1

7 responses to “Räkomelett med dillstuvning

  1. Maria skriver:

    Vad gott det lät! Tror du det funkar att ta mjölk istället för grädde? Eller blir den kanske för lös då?

  2. Lisa skriver:

    Jag ska till gekås senare i höst för första gången på kanske fem år. Jag undrar om du inte kan skriva en liten gekås-guide med vad man kan fynda där? 🙂

  3. Tove skriver:

    Hej 🙂 ja hittar inte till hur många personer omeletten är till!? Tänkte göra den till jul 🙂 Tacksam för svar!MVH Tove.

  4. Marie skriver:

    Hej. Älskar din blogg och dina recept! Gjorde den här omeletten idag och min man fick en ny storfavorit! Godaste på påskbordet tyckte både han och min son!

    1. jennysmatblogg skriver:

      ÅH vad roligt att höra:))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *