Pecannötpaj med smak av kola

Hej hej

Tiden flyger förbi här, och jag har som vanligt lyckats klämma in lite väl många möten i kalendern. Roligt men oj så stressigt! Nu lunchmöte i gamla stan innan det blir en tur till söder och senare tillbaka in för möte på Östermalm. Jag är så dålig på att hitta, tacka vet jag gps i mobilen!

Här kommer iallafall ett gottistips för er som vill baka. Ljuvligt god pecannötpaj ❤️

IMG_1866

Detta behöver du :
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 kryddmått salt
3 msk kallt vatten

Fyllningen :
125 gram smör
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl ljust muscovado socker ( fungerar även med vanlig socker )
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
200 gram pecannötter

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader
Mät upp mjöl i en bunke, tärna ner smöret, och rör ner vatten och salt.
arbeta ihop detta till en deg, och tryck ut i en form ( 22 – 24 cm ) Förgrädda i ca 10 minuter. Under tiden gör du fyllningen.
Mät upp smör i en kastrull, häll i sirap socker vetemjöl, salt och låt detta sjuda upp. Låt det sjuda under omrörning i ett par tre minuter. Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner de grovhackade nötterna samt de lättvispade äggen, vaniljsocker i kolasåsen.

Och häll sedan över fyllningen i det förgräddade skalet – och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 35- 40 minuter. Märker du att pajen får för mycket färg under gräddning, täck den med grillfolie/ ugnsfolie.
När pajen är färdiggräddad, ställ den kallt i kylskåpet och låt den svalna innan servering.

2

7 responses to “Pecannötpaj med smak av kola

  1. Mia skriver:

    Funkar det lika bra med mandel tror du?

  2. Nina skriver:

    Det här låter smarrigt! Den ska jag bjuda på i helgen när vännerna kommer på besök 🙂

  3. Anna Arvidsson skriver:

    Hej!!
    I ditt recept på Pecannötpajen står det inget om hur mycket salt du ska ha i fyllningen.
    Saltet står bara i pajdegen (1krm).
    I beskrivningen till kakan står det häll i saltet men hur mycket?
    Mvh Anna

    1. jennysmatblogg skriver:

      En nypa 🙂

  4. Marta skriver:

    Hej Jenny! Kan jag byta ut muscovadosocker mot brunfarin?

  5. Louise Wåhlander skriver:

    Räcker det att man vispar äggen lite med en gaffel? Är alltid så rädd att ägg ska ”skära” sig ? och en fråga till, använder du varmluftsugn? ?

  6. Marre skriver:

    Hej!
    Smarrigt! Går pajen att frysa i några dagar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *