Karamelliserad ananas

Vem gillar inte smidiga och goda efterrätter?
Denna är busenkel och väldigt trevlig att servera i små glas eller skålar….

IMG_0666 IMG_0685Det här behöver du till 4-6 portioner:
1 färsk ananas
3 msk smör
3 msk farinsocker
glass
grovhackad choklad
rostad flagad mandel

Gör så här:
Skär bort skalet från ananasen och ta bort stammen i mitten. Dela sedan i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smöret.
Vänd ner ananasen och strö över sockret. Stek tills sockret smält och blivit som en kolasås.
Fördela ananasen i glasen och toppa med glass, choklad och rostad flagad mandel.
När du rostar mandel gör du det i en torr stekpanna.

2

One response to “Karamelliserad ananas

  1. Det var en lite annorlunda dessert.
    Låter jättegott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *