Saftiga morotsrutor

Godkväll i stugan.

Nu är vi på plats hemma i stan, vi kom hem för ett par timmar sedan. Mötte upp barnen, och farmor & farfar och åt hämtmat. Pizza, kebab och andra onyttigheter, mums. Ja för man blir inte direkt jättemätt på flygplansmat. Nu tvättar vi för fullt och packar inför morgondagen. Sedan blir det en tidig kväll, innan vi åker mot Malmö imorgon. Första stoppet innan Legoland.

IMG_2639

Det här behöver du
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 1/2 dl rapsolja
4 dl finrivna morötter

Till glasyren :
60-70 gram smör
4 dl florsocker
rivet skal av en citron
100 gram färskost

Toppa med lite flagad mandel

Gör så här:
Smörj och bröa din form, jag hade en form som var 25* 25 cm. Funkar bra med en rund springform på cirka 24-26 cm också. Ställ ugnen på 150 grader. Vispa ihop ägg och sockret till en fluffig. Blanda ihop de torra ingredienserna & vänd ner i smeten. Vänd sedan ner morötterna & rapsoljan. Och grädda i cirka 50-60 minuter i nedre delen av ugnen.
Kolla gärna med en sticka så att kakan är klar den ska inte vara kladdig i mitten. Under tiden kakan svalnar/kallnar så vispar du ihop alla ingredienser till glasyren, kanske vill du ha glasyren lite tjockare. Använd då mer florsocker.
När kakan svalnat helt  så  breder du på glasyren.
Sedan är den klar att ätas.

1
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

På resande fot

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x