Frukost, brunch eller Mellis

 

Nu under sommarlov & semester så ser jag att det söks mycket efter Mellis.
Och våfflor är en av mina egna favoriter, funkar lika bra till frukost eller brunch. Ja nästan till efterrätt också med en stor kopp kaffe. Mums.

IMG_8596 (1) IMG_8624 (1)

Så här gör jag mina våfflor : 

4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
200 gram smält smör

Gör våfflorna så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten samt nästan allt smör, restren använder till gräddningen.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Sedan kan du börja grädda våfflorna.

Servera dem genast med lättvispad grädde och färska bär.

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Helene Selsmark
8 år sedan

Hej Jenny!! Nyss hittat till Din blogg!! Vilka SUVERÄNA recept, enkel och got mat utan att behöva köpa hem halva affären..?. Undrar, då det är en mängd recept jag tänkt laga, om det finns möjlighet att printa ut de olika recepten? Har inte lyckats klura ut det.. Om inte, hur gör jag enklast (kan ju fota med mobilen men blir sådär bra..). Dessutom, har Du släppt någon receptbok (mat) som finns att köpa? Ha en bra sommar!! Helene//Ängelholm.

Nästa inlägg

Då börjar resan mot Seychellerna

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x