Resan går till . . . . .

Vad glad jag blir att ni är såå många som vill följa med på även denna resa. Och för er som inte är intresserade så kommer bloggen uppdateras med nya recept precis som vanligt. Jo småttingarnas farmor & farfar ville resa till cypern med dem, och det blev en charter till sandy bay. Jättefint hotell, vi var där med alla barnen när de var mindre. Och väldigt smidigt att flyga från växjö och allt. Och det är ju inte ofta vi blir barnlediga en vecka, så när de hade bokat så passade vi på att boka vår resa. Sen att det råkade bli precis den veckan där vi firar 14 år tillsammans och 8 års bröllopsdag var liksom perfekt! Och denna gången går resan till Seychellerna. Har aldrig varit där…

Tar gärna emot alla tips vi kan, vad får vi inte missa? 

sey

0
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
7 år sedan

Jag trivdes bäst på huvudön mahe. Vi bodde privat så jag kan tyvärr inte tipsa om hotell. Ta reda på vilka vindar som blåser den period ni har tänkt vara borta för blåser det rakt in från havet kan det vara ganska skräpigt på stranden. Sen tycker jag inte att ni ska nöja er med stranden vid hotellet. Ta tillfället i akt och hoppa på lokalbussarna som går runt hela ön och bara hoppa av när man ser en fin strand. Ofta är man så gott som ensam! På söndagarna är lokalbefolkningen ofta på stränderna och har picknick. I Beau Vallon är det någon slags matmarknad en gång i veckan(tror det var onsdagkvällar). I Beau vallon finns också en mysig restaurang som heter the boat house som är värd att besöka!

Om ni ska besöka flera öar rekommenderar jag att ni kombinerar mahe med den sömniga La Digue. Det är där man hittar de speciella stenarna som finns på bilden du lagt upp. På La Digue finns ett boende som heter Berniques Gesthouse som jag tror ligger ganska bra till prismässigt. Där kan man med fördel hyra cykel för att ta sig runt ön.
Lokalbefolkningen tipsar gärna om fina stränder!

Hoppas ni får en underbar resa!

Malin
7 år sedan

Ååå va härligt! Man kan inte resa till ett vackrare ställe! Åkte dit på bröllops resa för 5 år sedan skulle mer än gärna åka tillbaka ?
Vill tipsa er om ön la digue som är helt fantastisk med många fina stränder och ön i sej är så liten att man kan cykla runt den, väldigt mysigt?
Och måste även tipsa om en strand på ön praslin finns de en strand som är en av de topp 10 vackraste stränderna i världen Anse Lazio super fint på alla sätt och vis gillar man att snorkla så är de ett paradis ?
Och sist men inte minst ät massa med redsnapper den godaste fisk som finns enligt mej?
Trevlig resa!

Christine
7 år sedan

Vi var där på bröllopsresa och stannade först på Mahé, men på andra sidan ön i Port Glaud o hade bil hyrd. Rekommenderar promenadsträckan längs med havet med start från Beau Vallon längst till väster, rutten går längs Anse Major. Så gjorde vi promenader längs tre sträckor i djungeln där i mitten på ön (dom är alla utmärkta vid vägen så man hittar bra) vid Morne Seychellois. Därefter njöt vi på La Digue på en av de små pensionaten o sedan tillbringade vi resten av resan på Praslin. På Praslin löbar det sig att åka ut till Curieuse Island o träffa de ljuvliga sköldpaddorna som bor där. Praslin hade också den bästa restaurangen vi besökte Cafe des Artes.

Emelie
7 år sedan

. Vad härligt med Seychellerna! Världens bästa plats enligt mig själv. På huvudön Mahé tycker jag den bästa stranden är Beau Vallon, och man får inte missa restaurangen Boat House som ligger där vid stranden. Där serverar dem kreolsk buffé varje kväll. Det är även som nämnt ovan marknad varje Onsdag. Längs gågatan vid stranden brukar det dagligen stå några personer och servera lunch, där kan man köpa sig en väldigt god kreolsk matlåda för en billig peng som man sen kan äta medans man har fötterna i sanden 🙂 Ta bussen in till huvudstaden Viktoria och gå på marknaden och köp färsk frukt, nyfångad fisk och färska kryddor.
Hyr en bil och åk runt Mahé för att se alla stränder och besöka kryddträdgården Le Jardin Du Roi.

Skulle varmt rekommendera att ni besöker både Praslin och La Digue. På Praslin finns nationalparken Vallee de mai som har helt fantastiska vandringsleder. Och sen då såklart en av världens finaste stränder Anse Lazio. Ta en tur till ön Curieuse för ett besök hos jättesköldpaddorna och passa på att snorkla vid ön St. Pierre. På ön La Digue är min bästa rekommendation stranden Anse Source d’Argent, det är som att kliva in i fotot du har publicerat i ditt inlägg. Nästan ofattbart vackert

Moa
7 år sedan

Åh, det är mitt drömresemål! ser fram emot bilder och uppdateringar på bloggen om det när ni är där!

7 år sedan

Så underbart, man kan aldrig resa för mycket! Tycker ni gör helt rätt i att ta vara på tillfällena som dyker upp! Följer mer än gärna med äevn på den här resan och får grymma tips!

Annica
7 år sedan

Kul! Blir ni sponsrade och bjudna på resorna ni gör?

jennysmatblogg
Reply to  Annica
7 år sedan

Inte ett dugg. 🙂
Alla sponsrade inlägg märks upp, med reklam.

Nästa inlägg

Det blir en dag på stranden

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x