Koka sylt med Dansukker

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED DANSUKKER

Hej där,
Förra veckan kokade jag en urgod jordgubbssylt.  Att göra egen sylt är både busenkelt & roligt. Det finns så mycket olika sorter man kan prova, och jag har planerat att koka flera omgångar i sommar. Det är också en jättekul gå-bort-present att fylla en korg med ost, kex & hemkokta marmelader. Tipselitips

IMG_8129

Min jordgubbssylt som jag kokade gjorde jag så här.

Det enda som behövs är detta:
2 liter jordgubbar
1 kilo syltsocker
Syltburk

IMG_8101 (2)

Gör så här: 

Skölj bären och skär i mindre bitar. Lägg dem i en gryta tillsammans med sockret. Koka upp och låt sjuda i några minuter, ta efter hand bort skummet. Jag mosade lätt jordgubbarna med en gaffel, men ville inte mixa dem helt släta. Häll upp dem i rena syltburkar och låt svalna.

IMG_8126

För er som vill se så finns även en film här nedan,
som jag har gjort i samarbete med Dansukker.
Och för fler goda & enkla recept så hittar ni deras hemsida HÄR

 

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
7 år sedan

Hur länge håller sylten om man gör den själv?

jennysmatblogg
Reply to  Anna
7 år sedan

Rätt länge 😀 Men exakt hur länge vet jag inte.

Frida W
7 år sedan

Går inte frysa sådant va?

Eva
Reply to  Frida W
7 år sedan

Sylten kan man frysa. Bra att göra en laddning, bara att ta upp när den är slut:-))

Nästa inlägg

Godmorgon alla fina!

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x