Koka sylt med Dansukker

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED DANSUKKER

Hej där,
Förra veckan kokade jag en urgod jordgubbssylt.  Att göra egen sylt är både busenkelt & roligt. Det finns så mycket olika sorter man kan prova, och jag har planerat att koka flera omgångar i sommar. Det är också en jättekul gå-bort-present att fylla en korg med ost, kex & hemkokta marmelader. Tipselitips

IMG_8129

Min jordgubbssylt som jag kokade gjorde jag så här.

Det enda som behövs är detta:
2 liter jordgubbar
1 kilo syltsocker
Syltburk

IMG_8101 (2)

Gör så här: 

Skölj bären och skär i mindre bitar. Lägg dem i en gryta tillsammans med sockret. Koka upp och låt sjuda i några minuter, ta efter hand bort skummet. Jag mosade lätt jordgubbarna med en gaffel, men ville inte mixa dem helt släta. Häll upp dem i rena syltburkar och låt svalna.

IMG_8126

För er som vill se så finns även en film här nedan,
som jag har gjort i samarbete med Dansukker.
Och för fler goda & enkla recept så hittar ni deras hemsida HÄR

 

1

4 responses to “Koka sylt med Dansukker

 1. Anna skriver:

  Hur länge håller sylten om man gör den själv?

  1. jennysmatblogg skriver:

   Rätt länge 😀 Men exakt hur länge vet jag inte.

 2. Frida W skriver:

  Går inte frysa sådant va?

  1. Eva skriver:

   Sylten kan man frysa. Bra att göra en laddning, bara att ta upp när den är slut:-))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *