INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Lättbakad frasig limpa

Godmorgon på er! 

Det är busväder över växjö, lite som höstväder med kylig luft & en hel del regnskurar.
Vad gör man då? Jo man bakar lite och fyller upp frysen för oväntat besök. Thelma jobbar några dagar till denna veckan, sen är det dags att åka till stugan. Där brukar vädret vara bättre än på fastlandet. *hoppas*

Receptet på denna goding hittade jag på hembakat,  gjorde några ändringar.
Busenkel och supergod. IMG_9120

Det här behöver du till limpan: 
1/2 jäst ( cirka 25 gram)
3 dl ljummen mjölk ( fingervarm )
1/2 dl sirap ( ljus eller mörk)
1 msk olivolja
1 tsk salt
4 dl vetemjöl
4 dl rågsikt

Gör din limpa så här:

Smula ner jästen i en bunke, och blanda ut med den ljumna mjölken till jästen smält. Rör ner sirap, olja, salt och mjölet lite i taget tills du får en smidig deg. Jag lät min deg jäsa i 40 minuter ( det stod inget om jäsning i orginalreceptet )
Forma degen till en limpa och strö över lite mjöl. Lägg limpan på en bakplåtsklädd ugnsplåt.

IMG_9118Skär likte vackra snitt över limpan. Ställ in brödet i en kall ugn och ställ på 200 grader, så jäser brödet under tiden. Låt brödet stå i cirka 50 minuter, eller tills den fått en vacker färg. Låt sedan svalna på galler.
Serveras medan det fortfarande är ljummet.

IMG_9159

❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och så ett söndagstips från mig till dig!
Missa inte SuperDuper Rean hos JOTEX. Upp till 70 % RABATT

KLICKA HÄR

❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

1
Prenumerera
Notis om

21 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cathrine
8 år sedan

Hej .Jag gillar dina mat blog väldigt mycket. Mycket goda recept? Jag undrar bara om du har något bra bröd eller kaffebröd recept som är utan mjölkprotein och vetefritt. Mvh Cathrine

Linda
8 år sedan

Ser jättegod ut!

8 år sedan

Gud så gott det ser ut! Regnar i Göteborg idag så du inspirerade mig till att sätta igång med brödbak! Vilken fin blogg du har 🙂

Malin
8 år sedan

Hej Jenny! Testade ditt recept och brödet blev jättegott och var väldigt enkelt att baka 🙂

Lotta
8 år sedan

Men om man har en ugn som kommer upp i grader väldigt snabbt? Ska man ta det successivt upp till 200 grader och hur då?

Louise
Reply to  Lotta
4 år sedan

Jag gjorde så! så jag höjde succesivt första 40min upp till ca 130 grader, och därefter direkt till 200 i ca 10min till! blev kanonbra!

Monica Furuklint
8 år sedan

Går det bra att frysa in?

Ida
8 år sedan

E sugen på att få veta resmålet jag?

Viktoria
8 år sedan

Vilket superbra recept! Gjorde två limpor när jag ändå höll på. De blev verkligen jättefina. Tack för receptet ?

Veronika Nanne
8 år sedan

Hej, jag undrar om du jäser brödet 2 ggr då, först 40 min och sedan i ugnen 50 min? Tack för alla dina gosa recept?

jennysmatblogg
Reply to  Veronika Nanne
8 år sedan

Japp:)

8 år sedan

Jag bakade detta bröd i går och hade till kvällsmat.
Smält smör och ost, mums….
Det gjorde succé här hemma 🙂

GunBritt
6 år sedan

Detta bröd är så himla gott och enkelt att göra…helt klart min favorit

jennysmatblogg
Reply to  GunBritt
6 år sedan

Vad roligt att höra GunBritt 🙂

Åsa
6 år sedan

Hej! Kan man använda rapsolja istället för olivolja? 😊
Tack för en superbra inspirerande blogg! Många recept i vardagen kommer härifrån 😍 Så omtyckta av både stora och små människor 😃👌🏼

jennysmatblogg
Reply to  Åsa
6 år sedan

Hej hej
Självklart 🙂 Vad glad jag blir att du gillar bloggen.
Kram

Jennie
5 år sedan

Går det enkelt att göra detta brödet glutenfritt? 🙂 bara att byta ut mjölet?

jennysmatblogg
Reply to  Jennie
5 år sedan

Jag har aldrig provat, men det går säkert 🙂

Ph
4 år sedan

Har inte vetemjöl special eller rågsikt hemma. Kan man ta bara vanligt mjöl? Har du dubblat detta recept nån gång?

jennysmatblogg
Reply to  Ph
4 år sedan

Självklart kan du det.
Nej, det har jag inte provat. 🙂

sofia
4 år sedan

ska det vara över o under värme, varmluft eller vad ska man ha? Samt vart ska man placera brödet?

Nästa inlägg

Veckomatsedel

21
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x