INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Blåbärskladdkaka med vit choklad

Här kommer kanske världens godaste blåbärskladdis.
För fler mat- & baktips följ mig på instagram @jennysmatblogg

IMG_8686 (1)

Det här behöver du: 
200 gram smör
250 gram vit choklad ( t.ex Marabous)
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl blåbär

Blåbärsgrädde: 
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 1/2 dl blåbär
Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.

Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Fördela ut blåbären över smeten och tryck ner dem lite försiktigt med handen. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 25- 27 minuter. Märker du att den får för mycket färg, lägg lite folie över under gräddningstiden. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 4-5 timmar i kylskåp eller gärna över natten. Blåbärsgrädden gör du så att du mosar bären i en skål, vispar grädden fluffig i en annan och rör ihop med florsocker.

IMG_8684 IMG_8760

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ ❤️ ❤️  ❤️ 

Nu får ni 25 % RABATT på den dyraste varan hos ELLOS. Med koden 455755 Gäller både möbler och kläder.  Denna fåtöljen skulle bli så himla fin hemma hos mig. Villhöver!!  KLICKA HÄR 

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ ❤️ ❤️  ❤️ 

3
Prenumerera
Notis om

18 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Denna måste jag testa!!! ? Ser jättegod ut!

Majsan
8 år sedan

Ja denna ska jag också testa =)) Tusen tack för alla toppenrecept!!

Pernilla
8 år sedan

Älskar dina recept! Tack för att du delar med dig!

Anna
8 år sedan

Den blev alldeles för söt. Om jag skulle göra den igen så tror jag att jag nog skulle ta halva mängden socker. Är glad att jag inte hade i florsocker i grädden.

Isabelle
Reply to  Anna
4 år sedan

Jag halverar alltid sockermängden när jag bakar oavsett vems recept. Den enda gången det inte blir bra är vid exempelvis bröd och bullar.

8 år sedan

Det där låter verkligen helt galet gott!

Carola
8 år sedan

Hade i röda vinbär istället för blåbär. Blev jättegott!! ??

8 år sedan

Spännande det där ska testas 🙂

8 år sedan

Men wow, ser ju magiskt god ut!! 🙂

Nathalie
8 år sedan

Ser supersmarrigt ut! Ska det vara frysta blåbär eller färska?

jennysmatblogg
Reply to  Nathalie
8 år sedan

Går bra med vilket som 🙂

Linnéa
7 år sedan

Kan man minska på vita chokladen lite?

RITA HELEN Lindmark
7 år sedan

Kan man baka denna supergoda kladdkaka med frusna blåbär? Blir den inte rinnande elller?

jennysmatblogg
Reply to  RITA HELEN Lindmark
7 år sedan

Det går bra, men minska kanske lite på mängden blåbär om de är väldigt vattniga

7 år sedan

[…] kladdkaks-specialisten, otroligt duktiga Jenny som driver Jennys Matblogg har jag hittat två varianter (det finns massor av andra varianter) som jag tycker verkar lite […]

Therese
7 år sedan

Går även denna Blåbärskladdkaka att göra i långpanna?

Yasmine
4 år sedan

Älskar denna! Brukar ha i 3 dl frysta blåbär, går jättebra utan att den blir rinnig! Jag undrar om man kan frysa din den? Borde man göra det efter att stått i kylen några timmar då eller bara när den svalnat?

Anna
2 år sedan

Hur många dl glutenfritt mjöl i stället för vanligt

Nästa inlägg

7 Juli

18
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x