Torskrygg med äggsås

 

Lättlagat och gott : Torskrygg med äggsås på grönsaksbädd.

IMG_6341
Till 4 personer: 
4 torskrygg
salt & peppar

Äggsås: 
4 hårdkokta ägg
25 gram smör
1 msk finhackad gräslök eller dill
1 1/2 msk vetemjöl
1 finhackade charlottenlök
4 dl grädd/ mjölk ( 50 / 50 )
salt & peppar

Serveras med frästa paprikastrimlor

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Lägg de tinade torskryggarna i en ugnsfast form med smör i botten. Salta & peppra. Torsken tar cirka 13-15 minuter i ugn.
Gör under tiden såsen : Hetta upp en stekpanna med smör , fräs den finhackade scharlottenlöken glansig. Pudra över vetemjölet och rör om, så det inte klumpar sig. Vänd ner grädden och låt sjuda upp, hacka ner äggen och sänk varmen och vänd om försiktigt så att allt blir genomvarmt.
Serveras med stekta grönsaker, tillexempel paprika i olika färger.
Mums

1

3 responses to “Torskrygg med äggsås

  1. Ljuva Julia skriver:

    Det ser underbart ut 😀

  2. Agneta Söderberg skriver:

    Jättegott 😊 Här gjort det flera gånger nu och alltid lika gott. Kan varmt rekommenderas

  3. monica Danell skriver:

    Jätte gott jag hade broccoli till mums

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *