Varmrökt lax med kokt potatis & kall romsås

Tjingeling,

Letar du lättlagad & somrig middag denna måndag? Tyvärr har jag inga vegetariska på lager denna veckan.
Men kan varmt rekommendera den till er.

IMG_4209

Inte mycket till recept men ibland är det enklaste det godaste: 
Varmrökt lax
Kokt färskpotatis

Skagenröra med stenbitsrom:
1 kg oskalade räkor
2 msk hackad färsk dill
1 dl majonnäs och 1 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk pressad citron
skalet av citronen
2 msk finhackad rödlök
1/2 burk med stenbitsrom

Tina och skala sedan räkorna. Hacka dill och skala och hacka rödlök.Se till att den mesta av vätskan från räkorna rinner bort, och tillsätt sedan räkorna & romen. Blanda i majonnäs, crème fraîche och rör ihop. Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron. Skagenröran är nu klar att serveras.
Förvaras annars övertäckt i kylskåp fram till servering.

2

2 responses to “Varmrökt lax med kokt potatis & kall romsås

  1. Lax är min all time favorit, speciellt under sommaren.
    Jag brukar tillaga en hel bit laxsida i ugnen med skinnsidan nedan på 175° i ca 20 min, kryddar med salt/peppar och färskpressad citron och strör över klippt dill efter tillagningen.
    Romsås , sparris och sallad till serveringen och man kan äta laxen både varm, ljummen och kall.

    Kram

    Inredningshjälpen/Anette

  2. Isabelle skriver:

    Du verkar ha en så sund livsstil, utan förbud och med en bra balans. Jag försöker själv hitta tillbaka till balans, då jag idag har anorexia. På min blogg http://www.halsogrubblaren.blogg.se reflekterar kring hälsa, ideal och berättar även om de utmaningar som livet med anorexia innebär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *