Sega Knäcksnittar

Godkväll.

Nu har ni det väldigt varmt hemma även i sverige har jag hört! Härligt.
Fast om ni ändå vill stå i köket och baka lite de kommande dagarna så kommer ett tips här på knäckiga och sega snittar.
Jag gillar att prova nya recept med just snittkakor, då de är lätta att baka och alltid blir så goda.

IMG_5352

Det här behöver du till cirka 40 stycken snittkakor:
220 gram smör
5 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Knäckströssel ( finns att köpa vid strösslet i matbutikerna )

Gör dina snittar så här:

Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela i tre längder och platta ut varje längd. fördela ut strössel över och tryck lite med handen så att de fastnar.

IMG_5137

Ställ in kakorna i mitten av ugnen och grädda i cirka 10-12 minuter.
Ta ut och låt svalna något innan du skär upp dem i snitt. Men låt dem inte kallna, då spricker de gärna.

Fungerar utmärkt att frysa in också.

IMG_5317 (1)

4

3 responses to “Sega Knäcksnittar

  1. Linda persson skriver:

    Porslinsföremål som man är, Vilka vackra koppar!?Var kommer dem ifrån? Mvh Linda

    1. jennysmatblogg skriver:

      🙂 Fyndade på Loppis / Erikshjälpen.
      Är svag för allt blått porslin

  2. Linda persson skriver:

    Porslinsnörd ska det ju stå?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *