Burgare med briochebröd

På sommaren gör vi ofta egna hamburgare, det är så mycket godare att grillade än de tunna köpta.
Och hemmagjord hamburgerdressing är också så mycket godare att göra. Någon som har receptet på goda luftiga briochebröd så får ni gärna hojta till. De ska jag prova på att baka i sommar.

IMG_4576

Här kommer receptet på burgarna 5- 6 burgare: 
500- 600 gram nötfärs
2 msk barbequesås
salt & peppar

Dressingen:
1 dl creme fraiche
4 msk majonäs
4 msk bostongurka
1 tsk senap
1 msk ketchup
1 msk chilisås
salt & svartpeppar

Serveras med pommes

Gör så här: 
Rör ihop alla ingredienser till dressingen och ställ kallt. Rör sedan ihop alla ingredienser till burgarna,
Och forma till 5- 6 burgare för hand eller med hamburgerpress. Stek dem på varje sida i några minuter och serveras sedan i bröd med tillbehör och dressing.

 

5

5 responses to “Burgare med briochebröd

  1. Viktoria skriver:

    Bästa Jenny,
    Salta burgarna i slutet av stekningen/grillningen så blir de saftigare! Då hinner inte saltet dra ur vätskan ur köttet, stor skillnad tycker jag!

    Sommarkramar!

  2. JOSEFIN B skriver:

    Åh så gott 🙂

  3. Ellinor skriver:

    Googla på hamburgerbröd emilys liv så kommer dom godaste bröden upp! Helt fantastiska!

  4. Åh! Måste spara receptet så jag kan skämma bort sambon med egna hamburgare 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *