Fläskfilegryta med balsamicosås

Hej från en mulen småstad,
Det gör mig inget alls att det regnar idag, jag har en köksdag där det provas småkakor & lagas midsommarmat. Och jag hoppas att det regnar lite extra över Kalmar & Öland som verkligen behöver detta nu. Tänkte kika förbi med ett gott middagstips till er medan mina kakor gräddas i ugnen.

En fläskfilegryta med krämig balsamicosås. Balsamico:n jag använder är den tjockare krämiga du köper i plastflaska, inte den tunna som oftast säljs i glasflaska.

IMG_0879 IMG_0749

Det här behöver du till din fläskfilegryta för 4 pers:
1 stor putsad fläskfile
smör
salt & peppar

Till skyn:
2 dl vatten
3 dl grädde
1 msk kinisisk soja
2 msk konc oxfond.
200 gram phialphiaost
2 msk krämig balsamico
salt och peppar

Gör din fläskfilegryta så här: 
Skär upp den putsade, och hetta upp en stekpanna med smör.
Fräs fläskfilen så att den får fin färg och lägg upp på en tallrik under tiden du gör såsen. Vänd ner vatten och vispa upp med stekskyn. Behövs så kan du sila såsen, vispa ner grädde, kinesisk soja & fond. Låt sjuda upp, vänd ner philadelphiaosten och låt allt koka samman till en slät sås, vispa under tiden. Smaka av med balsamico & salt + peppar.

Vänd ner fläskfilen och låt sjuda tills köttet är klart.

Serveras med ris eller pressad potatis,

IMG_0733

2

5 responses to “Fläskfilegryta med balsamicosås

  1. Linnea skriver:

    Hur många personer är denna rätten beräknad till ?:)

    1. jennysmatblogg skriver:

      cirka 4 personer 🙂

  2. Charlotta J skriver:

    Supergott och smidigt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *