Krämig fläskfilegryta

När grädde eller crème fraîche fattas i kylskåpet så brukar jag reda av mina grytor med färskost.
Det ger en len & krämig smak, rundare & mjukare än crème fracihe. Gott!

IMG_3839 (1)
Detta behövs till 4-5 personer: 
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar
5 dl vatten
1 msk kinesisk soja
2msk oxfond
1 msk rödvinbärsgele
300 gram färskost
svartpeppar + salt

Servera grytan med kokt ris eller pressad potatis.

Gör så här: 
Putsa och skiva upp fläskfilen i medaljonger. Stek den lite i taget i en stekpanna tills den är klar. Lägg ner allt kött och vänd över vatten, soja & fond + gelé. låt sjuda upp. Vänd ner färskosten i den sjudande grytan och låt allt koka samman.
Smaka av med salt & peppar.

2

2 responses to “Krämig fläskfilegryta

  1. Jennie skriver:

    Vilken färkost rekommenderar du?

  2. Åsa skriver:

    Går det bra att frysa mat gjorda med färsost (philadelphia)??? Typ matlåda att värma i micron.
    Tack för bra och goda recept och smaktips!! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *