Krämig fläskfilegryta

När grädde eller crème fraîche fattas i kylskåpet så brukar jag reda av mina grytor med färskost.
Det ger en len & krämig smak, rundare & mjukare än crème fracihe. Gott!

IMG_3839 (1)
Detta behövs till 4-5 personer: 
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar
5 dl vatten
1 msk kinesisk soja
2msk oxfond
1 msk rödvinbärsgele
300 gram färskost
svartpeppar + salt

Servera grytan med kokt ris eller pressad potatis.

Gör så här: 
Putsa och skiva upp fläskfilen i medaljonger. Stek den lite i taget i en stekpanna tills den är klar. Lägg ner allt kött och vänd över vatten, soja & fond + gelé. låt sjuda upp. Vänd ner färskosten i den sjudande grytan och låt allt koka samman.
Smaka av med salt & peppar.

1
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jennie
8 år sedan

Vilken färkost rekommenderar du?

Åsa
8 år sedan

Går det bra att frysa mat gjorda med färsost (philadelphia)??? Typ matlåda att värma i micron.
Tack för bra och goda recept och smaktips!! =)

Gulli persson
1 år sedan

Jenny, vilken god rätt, krämig fläslfilegryta. Åt den idag. Philaldelpiaost i och den var underbar. Tack för receptet.
Gulli persson

Nästa inlägg

Maybeauty Foot Mask

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x